"Staff only"
"Staff only"

"Staff Only", producció associada de TV3, a la Berlinale

"Staff Only", la nova pel·lícula de Neus Ballús, producció associada de TV3, tindrà la seva première mundial, en la secció Panorama del Festival de Berlín que se celebrarà entre el 7 i el 17 de febrer.

Neus Ballús es va donar a conèixer internacionalment amb la seva òpera prima, "La plaga", que es va estrenar a la Berlinale i que va rebre més de 20 premis en festivals de tot el món, a més de ser nominada com European Discovery en els Premis de l'Acadèmia de Cinema Europeu (EFA). En aquest nou projecte, Ballús torna a coescriure el guió amb Pau Subirós, amb el qual ha col·laborat en nombrosos projectes, entre els quals destaca el recent documental "La clàusula Balcells", sobre l'agent literària Carmen Balcells. El film s'ha rodat íntegrament durant més de sis setmanes al Senegal.

"Staff Only" està produïda per Ikiru Films (Edmon Roch), El Kinògraf (Pau Subirós), Turanga Films (Lina Badenes ), La Terraza Films (Cristobal García, Javier Ugarte) i la francesa Les Films Hatari (Michel Klein). "Staff Only" compta, a més, amb la participació de l'ICAA, ICEC i l'IVAC, la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages.

Sinopsi

Marta (Elena Andrada), de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal al costat del seu pare, Manel (Sergi López) i el seu germà Bruno (Ian Samsó). Potser gaudiria del viatge si no fos perquè el seu pare no li deixa ni un polsim de llibertat i li imposa un frenètic pla de safaris i folklore senegalès al costat del grup de jubilats que omplen el resort.

En el viatge Marta coneix Khouma, un senegalès una mica més gran que ella, que treballa a l'hotel filmant les excursions dels turistes, ja Aissatou, una noia que neteja habitacions, i que la portarà a introduir-se al món del "Staff Only" , del personal de l'hotel.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut