#SomLaParaula, el 'poema slam' de Catalunya Ràdio per reivindicar la paraula

Catalunya Ràdio posa en marxa avui, 18 de desembre, l'acció #SomLaParaula, un 'poema slam' creat pel poeta barceloní Salva Soler amb l'objectiu de reivindicar la paraula i el mitjà de la ràdio i per acostar la poesia en català al carrer, amb els realitzadors de l'emissora recitant el poema

#SomLaParaula és el títol del 'poema slam' que dona també nom a l'acció que Catalunya Ràdio posa en marxa avui per homenatjar la paraula, que és l'essència de la ràdio, i en un any en què la llibertat d'expressió ha tornat amb força al centre del debat social i polític a Catalunya. L'autor de #SomLaParaula és el poeta i artista multidisciplinar barceloní Salva Soler, un dels principals referents del moviment conegut com a "poetry slam" a l'Estat espanyol.

A més del mateix Salva Soler, també posen veu als seus versos Mònica Terribas, Roger Escapa, Òscar Fernàndez, Empar Moliner, Roger de Gràcia, Maria Rovira 'Sherman', Kilian Sebrià, Mariola Dinarès, Neus Bonet, Sílvia Cóppulo, Xavier Cazorla, Francesc Garriga, Paula Molés, David Guzman, David Clupés, Sònia Gelmà i Jordi Costa.

El "poetry slam"

El "poetry slam" és un moviment que promou la competició poètica que va néixer als locals de jazz de Chicago durant la dècada del vuitanta del segle XX, basat en les regles de la boxa i amb l'objectiu d'apropar la poesia a la gent del carrer. A Catalunya hi ha diverses experiències de "poetry slam", amb un gran pes de la poesia en llengua espanyola.

Sobre l'escassa presència de poesia en català en aquestes competicions, Salva Soler diu: "Si pregunteu a nois i noies si els agrada la poesia, diran que és un "rotllo", que no hi connecten. La poesia en català tradicionalment s'ha vist com massa culta i fins i tot una mica burgesa. Hem de perdre-li el respecte. La poesia està al servei de la gent, serveix per comunicar. L'hem de començar a alliberar".

catradio.cat

Anar al contingut