Xantal Llavina, presentadora de "#SomRevolució"
Xantal Llavina, presentadora de "Som Revolució"
DIMARTS, A PARTIR DE LES 23.25

"Som Revolució" estrena format per donar la visió de com serà el món del 2030 des de 32 localitzacions catalanes diferents

Demà dimarts, 2 d'agost, a partir de les 23.25, TV3 estrenarà la quarta temporada del programa "Som Revolució" amb un format totalment renovat. En les tres temporades anteriors, l'espai compartia nom amb el programa "Revolució 4.0", de Catalunya Ràdio, que també presenta Xantal Llavina.

El "Som Revolució" d'aquest estiu serà un documental que, amb la producció de TV3 i El Terrat (The Mediapro Studio), combinarà divulgació i entreteniment per donar la visió des de Catalunya de com serà el món que ens espera fins al 2030. Els rodatges s'han fet en exteriors, en 32 localitzacions catalanes diferents.

Xantal Llavina viu com a investigadora, però d'una manera molt distesa, tota mena d'experiències al "Som Revolució". Les claus del nou format són divulgar i entretenir al mateix temps, des del lloc dels fets i amb una vocació artística. Durant el seu periple per Catalunya, concentrat en cinc capítols, Llavina coneix molts personatges i centres d'innovació, i parla amb molts experts per comprovar, en primera persona, com la tecnologia està transformant les vides per sempre.

Les claus i els protagonistes de la quarta temporada

El programa, en la nova temporada, mostrarà les cinc grans revolucions digitals que hi ha: la revolució sostenible i de canvi climàtic; la de connectivitat, hologrames i espai; la de talent digital i metavers; la d'educació digital, i la de recerca, amb els millors investigadors del país. Llavina visita, entre altres indrets, el Barcelona Drone Center i una empresa que fabrica hologrames, l'aeroport d'Alguaire, diverses classes de robòtica d'escoles catalanes, empreses que fan realitat augmentada i virtual, la Universitat Politècnica de Catalunya, el sincrotró Alba, l'abocador de Can Mata o el CatVers, el metavers català, que li permet entrar dins del món virtual.

Al programa hi participen, a més, 25 testimonis i experts de primer nivell que valoren les innovacions del futur a Catalunya. Personatges coneguts com Gemma Mengual, Joan Dausà, Lildami, Raül Balam, Cristina Brondo, Pep Nogué, Ada Parellada o José Elías, que viuen també algunes experiències innovadores dins del nou format de programa, centrat en el futur que ens espera.

El programa, produït per TV3 i El Terrat, està dirigit per l'expert en documentals David Fernández de Castro. La periodista TIC Xantal Llavina, que ja fa sis temporades que realitza el "Revolució 4.0" a Catalunya Ràdio, exerceix de subdirectora i presentadora. La segona veu del programa és la del també periodista de Catalunya Ràdio Quim Morales.

Primer capítol: "Hologrames, Drons i Coets catalans"

El programa de l'estrena, demà, segurament és el més futurista de tota la sèrie. Al món cada vegada tot està més connectat i l'anomenada "internet de les coses" acabarà oferint un potencial que transformarà totalment les vides.

"Som Revolució" descobreix, a partir d'una visita al Barcelona Drone Center, com funcionen tota mena de drons que estan canviant la manera de treballar de moltes empreses, i també dels cossos de seguretat i vigilància de Catalunya. Ben aviat la presència de drons augmentarà de manera exponencial.

Xantal Llavina visita també una empresa que fabrica hologrames a Sant Boi de Llobregat. Ella i l'actriu Cristina Brondo descobreixen un món apassionant: el de la creació de còpies virtuals de persones. Sens dubte, els hologrames oferiran unes possibilitats professionals o d'oci que ara mateix no es poden imaginar.

I en aquest viatge cap a un futur que cada dia és més present, Llavina es desplaça fins a l'aeroport d'Alguaire, on descobreix alguns dels protagonistes actuals i futurs d'un dels sectors que no para de créixer a Catalunya: el sector aeroespacial. Coneix, per exemple, l'empresa que ha fabricat el primer nanosatèl·lit fabricat a Catalunya i que ja orbita des de fa mesos, o una altra empresa que fabrica motors per fer enlairar coets. També parla amb uns estudiants que han construït amb èxit un coet supersònic suborbital i que, sens dubte, ben aviat seran alguns dels protagonistes destacats de l'ecosistema català de l'anomenat New Space.

En el programa també hi intervenen el meteoròleg Tomàs Molina; el periodista i divulgador científic Joan Anton Català; la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca; el periodista i gestor d'empreses culturals Jordi Sellas, i l'enginyera Cristina Barrado, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya. Tots coincideixen a destacar que cal treure el màxim profit d'una paraula sense la qual no s'entendrà el món dels pròxims anys: la connectivitat. #SomConnectivitat.

Els altres capítols

La resta de programes tindran els títols següents:

9 d'agost: "Les aules catalanes del futur"
16 d'agost: "Ja ens operen robots. Com seran els metges del futur?"
23 d'agost: "L'estiu durarà quatre mesos a Catalunya el 2050"
30 d'agost: "El milionari mercat de terrenys al metavers"

El director: David Fernández de Castro

David Fernández de Castro (Londres, 1969) és realitzador per l'Institut de Ràdio Televisió Espanyola (IRTV) i ha cursat el màster en Documental de Creació de la Universitat  Pompeu Fabra. Està especialment interessat en temes socials i historicopolítics, els quals tracta amb rigor i emoció gràcies a la seva capacitat d'empatitzar amb els personatges. Ha dirigit o codirigit els documentals següents: "El meu nom és Violeta" (Premi del públic i Amnistia Internacional al DocsBarcelona i premi al Festival Memorimage); "Dictadura, divises i biquinis" (Premi ProDocs al millor documental de televisió); "Priorat" (nominada als Gaudí 2016 i premis al Festival Memorimage i al Most Festival), "Ajoblanco, crònica en roig i negre" (Premi Spanisches Filmfest Berlín 2015) i "Entre el cel i la Terra" (nominada al FICAMS 2014).

La subdirectora i presentadora: Xantal Llavina

Xantal Llavina és periodista de ràdio i televisió, divulgadora TIC i conferenciant. És llicenciada en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra.

Com a directora i presentadora de programes de ràdio i televisió ha estat guardonada amb set reconeixements per la seva tasca periodística: Premi RAC 2013 ("Directe 4.0", Ràdio 4, RNE), Premi Zapping 2017 ("Autèntics.cat", El PuntAvuiTV), Premi Graus TIC 2017 ("Revolució 4.0", Catalunya Ràdio), Premi Dona TIC Divulgadora 2018 per la Generalitat de Catalunya ("Revolució 4.0", Catalunya Ràdio), Premi a la Comunicació i Divulgació TIC 2019 a la 24a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica ("Revolució 4.0", Catalunya Ràdio), Premi Graus TIC Comunicació i Divulgació 2019 ("Revolució 4.0", TV3 - El Terrat) i Premis Sant Jordi 2020: Premi Creu Casas de l'Institut d'Estudis Catalans, Dones per canviar el món (IEC).

El 2011 va publicar el llibre "Facebook: mejore sus relaciones conociendo la red social que conecta al mundo", amb Profit Editorial, i el 2020, amb Jordi Portals, "#somdigitals. Quins seran els protagonistes de la revolució digital?", també amb Profit Editorial.

Equip

Direcció: David Fernández de Castro
Subdirectora i presentadora: Xantal Llavina Aguilar
Realització: Maiol Virgili
Cap de producció: Rosa Montes
Producció executiva El Terrat: Agustí Esteve Pardo
Producció executiva TV3: Mario Daza i Cristian Trepat
Direcció de producció: Marta Torruella
Coordinació continguts TV3: Jordi Pi
Guió: Jordi Portals
Redacció: Anna Cervera
Community manager: Carla González
Ajudants producció: Marc Vilamala i Júlia G. Cabanes
Auxiliars producció: Juan Vázquez i Eric Vives
So: La Fábrica de Carbón
Color: BCN Play
Grafisme: On Idea
Operadors càmera: Nando Gutierrez, Judith Francisco, Simo Andreu i Jordi Lemur
Coordinació postproducció: Saina Cámara
Muntatge: Pau Nadeu i Ares Botanach
Ajudant muntatge: Alex Oller 
Maquillatge: Georgina Acero i Júlia Vargas
Vestuari: Maria Tuset
Foto: Marc Brugat
Documentació: Marta Sala
Lingüista: David Arnau
Off: Quim Morales
Màgia: Roger Belso
Ballarins: Brodas Bros

"Som Revolució" ha rebut el suport del Departament d'Educació, Eurecat, el Departament d'Acció Climàtica, l'Agència de Residus de Catalunya, el Departament de Polítiques Digitals, Monei, el Departament de Recerca i Universitats, el Departament d'Economia i Nuclio.

tv3.cat/revolucio
catradio.cat/revolucio

#RevolucióTV3
#SomConnectivitat

facebook/revolucio4
twitter/revolucio4
instagram/revolucio4

Anar al contingut