Solidaritat renuncia a encapçalar una candidatura amb ERC i proposa un cap de llista independent

El portaveu de Solidaritat Catalana demana als republicans que Jordi Portabella desisteixi de presentar-se com a cap de llista per Barcelona, de la mateixa manera que ells han fet amb el seu líder Joan Laporta.

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha explicat durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, que la seva formació està disposada a renunciar a encapçalar una candidatura conjunta amb ERC a Barcelona i aposta per consensuar un cap de llista independent, que no tingui carnet de cap partit.

Uriel Bertran insisteix que el seu partit voldria presentar-se al costat d'Esquerra a les eleccions municipals del mes de maig. El portaveu de Solidaritat demana als republicans que Jordi Portabella desisteixi de presentar-se com a cap de llista, de la mateixa manera que ells han fet amb el seu líder, Joan Laporta: "Renunciar sempre és difícil, sempre. S'havia especulat que Joan Laporta podria anar d'alcaldable per Barcelona. Doncs nosaltres ja hem dit que això no passarà perquè fem un pas enrere, una renúncia perquè pugui ser possible l'acord independentista." Solidaritat Catalana per la Independència estén la seva proposta a les CUP pel que fa a l'Ajuntament de Barcelona.

El diputat independentista ha qualificat d'"al·lucinant" que Montserrat Tura, que es presentarà en unes primàries amb Jordi Hereu per ser cap de llista del PSC a Barcelona, pugui continuar empadronada a Mollet del Vallès encara que sigui elegida alcaldessa de la capital catalana: "No sé si és que tracten els ciutadans de Barcelona d'idiotes. Votaran un candidat que no és de Barcelona, que segueix empadronat a Mollet i que no té cap interès de ser a Barcelona".

catradio.cat/oracle
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut