"Solidaris" guanya el Premi Memorial Joan Gomis 2021

"Solidaris" guanya el Premi Memorial Joan Gomis 2021

La XVI edició del Memorial Joan Gomis ha premiat el projecte radiofònic sobre mares migrants realitzat pel programa "Solidaris", de Catalunya Ràdio, guardó que s'ha lliurat aquest dijous, amb la presència del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo. El programa que dirigeix Mercè Folch va visitar Ödos, l'únic centre dedicat a dones migrants que arriben amb els seus fills en pastera a Espanya, per recollir el testimoni de les experiències viscudes

El jurat del premi considera que l'obra Mares migrants: "Quan puges en una pastera et poden robar i violar alhora", sintetitza molt bé l'experiència traumàtica de les dones i nens migrants que arriben al Centre Ödos (que vol dir acompanyament, en grec), l'únic centre a Espanya, situat a Montilla (Còrdova), que ofereix refugi i acompanyament a les dones que arriben en pastera.

Moltes fugen de la violència, matrimonis forçosos, mutilació genital o manca de llibertats, i troben a Ödos un oasi en la seva travessia cap a una vida millor: acolliment, atenció sanitària i emocional, i seguretat. A més, el programa fa un anàlisis de les polítiques migratòries i convida els oients a reflexionar sobre la coresponsabilitat amb el que passa als seus països d'origen.

"Solidaris", referència informativa en drets humans, justícia social, pau i cooperació, dirigit i presentat per Mercè Folch, s'emet els dissabtes de 21.00 a 22.00.

catradio/solidaris/

facebook.com/solidaris

twitter.com/solidaris

instagram.com/solidaris

Anar al contingut