Els protagonistes de 'Sis dies corrents' de Neus Ballús
Els protagonistes de 'Sis dies corrents' de Neus Ballús

"Sis dies corrents", de Neus Ballús, i amb la participació de TV3, seleccionada al Festival Internacional de Cinema de Toronto

"Sis dies corrents", de Neus Ballús, ha estat seleccionada en la 46a edició del Festival Internacional de Toronto, que se celebrarà del 9 al 18 de setembre.

La pel·lícula "Sis dies corrents" tindrà la seva estrena nord-americana en la 46a edició del Festival Internacional de Cinema de Toronto-TIFF en la secció Contemporary World Cinema (Cinema Mundial Contemporani).

El de Toronto és un dels festivals més importants del món i un dels més importants d'Amèrica, i es considera també l'antesala dels Oscars. Es tracta d'un festival no competitiu.

El format híbrid del festival, sorgit arran de la pandèmia, permetrà que la pel·lícula es pugui presentar en el marc del festival de manera presencial en un cinema o a l'aire lliure, però també en línia. Les projeccions en línia només estaran disponibles al públic en territori canadenc i restringides a un màxim de 1.200 visionats. No obstant, la premsa mundial acreditada i membres de la indústria tindran accés a tota la programació.

"Sis dies corrents"

"Sis dies corrents" és el tercer llargmetratge de Neus Ballús després de les coproduccions de TV3 "La plaga" (Berlinale, 2013) i "El viatge de Marta" (Berlinale, 2019). Basada en situacions i personatges reals, la pel·lícula relata el dia a dia de la vida de Moha, Valero i Pep, treballadors d'una empresa de lampisteria de la perifèria de Barcelona. Durant una setmana, Moha, el més jove, haurà de demostrar que està preparat per substituir el Pep, que es jubila. Però Valero considera que el Moha "no dona el perfil", i dubta que els clients acceptin un treballador marroquí a les seves cases.

Amb guió de la mateixa directora i de Margarita Melgar (pseudònim darrere del qual es troben Montse Ganges i Ana Sanz-Magallón), el film està produït per Miriam Porté per Distinto Films i El Kinògraf.

"Sis dies corrents", com "La plaga", és una pel·lícula de gènere híbrid, que conjuga la ficció amb elements prestats de la realitat. El film conserva la sensibilitat característica de la seva autora, però aquest cop Ballús s'allunya del drama per endinsar-se en un to aparentment lleuger, convertint la proposta en una comèdia singular.

Com és habitual en la seva filmografia, a "Sis dies corrents" Ballús treballa amb un càsting format íntegrament per no actors que s'interpreten a ells mateixos. Després de dos anys de càsting i documentació sobre l'univers dels lampistes i instal·ladors, Ballús va triar els tres protagonistes -lampistes reals- interpretant la gran varietat de situacions que sorgeixen quan entren a casa d'un client per dur a terme una reparació. Tot l'elenc, sense experiència en el món del cinema, va passar per un taller de preparació abans del rodatge. La filmació es va realitzar cronològicament. Així mateix, Ballús va incorporar al rodatge metodologies del documental per obtenir dels protagonistes interpretacions i situacions fresques, autèntiques i sorprenents alhora.

Sota una capa d'humor, lleugeresa i quotidianitat, les sis històries que formen el film (corresponents als sis dies d'una setmana laboral), amaguen una profunda reflexió sobre els prejudicis que s'activen quan ens veiem obligats a conviure amb algú diferent de nosaltres. En un moment en què les mostres d'intolerància i racisme estan molt presents, la pel·lícula vol oferir una nova mirada sobre un dels majors reptes a què s'enfronta la nostra societat, diversa i multicultural: el repte de comprendre l'altre.

"Sis dies corrents" és una producció de Distinto Films i El Kinògraf; i la producció associada de Slot Machine (França). Compta amb la participació de Ràdio Televisió Espanyola, TV3 i Movistar+, i el suport de l'ICAA i l'ICEC. Amb l'impuls del Màster de Documental de Creació de la UPF.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut