Montserrat Esteve conversa amb Arcadi Oliveres
Montserrat Esteve conversa amb Arcadi Oliveres
DIUMENGE, A LES 10.45

"Signes dels temps" recorda l'activista social i economista Arcadi Oliveres

Diumenge, a les 10.45, amb motiu de la mort d'Arcadi Oliveres aquesta setmana, "Signes dels temps" recupera l'entrevista que Montserrat Esteve li va fer el mes de febrer a casa seva, a Sant Cugat del Vallès, tot just després que la seva família anunciés que estava greument malalt.

En aquesta entrevista, Arcadi Oliveres va parlar de les seves causes, de la fe en les Benaurances i del seu funeral. I va explicar que el seu fill Marcel, que va morir als 27 anys, li donava força, perquè va viure l'última etapa de la seva vida amb una gran fortalesa i dignitat. També va dir: "Em sento estimat i soc feliç".

Activista, pacifista, antimilitarista, expresident de Justícia i Pau, economista i professor universitari, Arcadi Oliveres va ser un referent de la lluita pels drets humans i la justícia social i un testimoni de coherència, generositat, bondat i gratitud a la vida.

En aquesta última etapa, va publicar el llibre "Paraules d'Arcadi. Què hem après del món i com podem actuar", editat per Angle Editorial amb èxit de vendes. Un llibre on feia memòria de la seva vida i les seves lluites, marcades per conceptes com democràcia, refugiats i migracions, capitalisme, canvi climàtic, antiarmamentisme i cultura de la pau. El seu lema continua sent "tingueu esperança" i la seva llum ja brilla més enllà de les estrelles.

Oliveres va rebre més de set mil missatges de suport i comiat a la web que va obrir la família i que ell llegia, Paraules per a l'Arcadi.

El programa

"Signes dels temps", un dels programes més veterans de TV3, amb 34 anys en antena, es presenta ara amb format nou. Està dirigit i presentat per la periodista Montserrat Esteve, amb Agustí Vila de realitzador i Imma Segarra de productora, Joan Grané d'ajudant de realització, Montse Solanich a la producció, Eulàlia Tort al guió i Àngels Serres a la documentació. El programa vol ser un espai obert i pròxim sobre l'actualitat de l'Església, amb protagonistes d'aquí i d'arreu del món que treballen per defensar els drets humans, la cultura de la pau i la no-violència, l'espiritualitat i la sostenibilitat del planeta.

L'espai combinarà entrevistes i reportatges per crear un espai que posarà en valor el sentit de la vida religiosa en una societat cada cop més secularitzada i obrirà una finestra a l'ecumenisme i al diàleg interreligiós.  

tv3.cat/signesdelstemps
facebook.com/signesdelstemps
twitter.com/signesdelstemps

Anar al contingut