Joan Estruch, a "Signes del temps"
DIUMENGE, A LES 10.55

"Signes dels temps" entrevista el sociòleg Joan Estruch i parla del 25è aniversari del Concili Provincial Tarraconense

Diumenge, a les 10.55, "Signes dels temps", presentat i dirigit per Montserrat Esteve, entrevista Joan Estruch, referent de la sociologia de la religió al nostre país, i també commemora els 25 anys del Concili Provincial Tarraconense.

Aquest diumenge, "Signes dels temps" repassa la trajectòria del sociòleg i traductor Joan Estruch, catedràtic emèrit de la UAB i del Centre d'Investigacions en Sociologia de la Religió (ISOR). Estruch ha fet molts estudis sobre la sociologia de la religió, camp en el qual també ha traduït nombroses obres. És també membre emèrit de l'Institut d'Estudis Catalans i l'any passat va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat. El 2019 va publicar les seves memòries, "Crec recordar", publicades per Fragmenta.

Durant la conversa, Joan Estruch –que va néixer en una família protestant i amb el temps es va convertir al catolicisme– parla del seu testimoniatge com a creient i també del pluralisme religiós en la societat actual.

L'Església catalana celebra els 25 anys del Concili Provincial Tarraconense. Per commemorar aquesta efemèride, "Signes dels temps" parla amb Montserrat Coll i Aureli Ortín,  que recullen en un llibre commemoratiu el testimoni d'una seixantena de persones que hi van participar. Coll i Ortín comenten els fruits i els reptes del Concili Provincial Tarraconense.

El programa

"Signes dels temps", un dels programes més veterans de TV3, amb 34 anys en antena, es presenta ara amb un format nou. Està dirigit i presentat per la periodista Montserrat Esteve, amb Agustí Vila com a realitzador i Imma Segarra com a productora, Joan Grané d'ajudant de realització, Montse Solanich a la producció, Eulàlia Tort al guió i Àngels Serres a la documentació. El programa vol ser un espai obert i pròxim sobre l'actualitat de l'Església, amb protagonistes d'aquí i d'arreu del món que treballen per defensar els drets humans, la cultura de la pau i la no-violència, l'espiritualitat i la sostenibilitat del planeta.

El programa combinarà entrevistes i reportatges per crear un espai que posarà en valor el sentit de la vida religiosa en una societat cada cop més secularitzada i obrirà una finestra a l'ecumenisme i al diàleg interreligiós.  

tv3.cat/signesdelstemps
facebook.com/signesdelstemps
twitter.com/signesdelstemps

Anar al contingut