L'altra cara
L'altra cara

S'ha presentat "L'altra cara", un programa "digital first" sobre els joves i el futur que els preocupa, amb Roger Carandell

Aquest migdia s'ha presentat als mitjans "L'altra cara", un programa presentat per Roger Carandell, que s'estrenarà sencer avui mateix a TV3alacarta i a YouTube, i al 33, els dijous, a les 22.45. "L'altra cara" és un espai amb entrevistes que aborda temàtiques socials relacionades amb els joves i el seu futur, però que també vol arribar a les generacions adultes, perquè entenguin què preocupa la joventut d'avui en dia.

A cada episodi un creador de contingut d'èxit a les xarxes acompanyarà Carandell en una conversa propera i plena de complicitat, en què explicarà la seva experiència i donarà la pròpia visió sobre el tema. Tot des d'una mirada oberta, crítica i innovadora.

"L'altra cara", una producció de TV3 amb la col·laboració de YouPlanet, va ser una de les propostes seleccionades en la segona convocatòria pública de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33 que la CCMA va obrir ara fa un any.

La presentació s'ha fet en una roda de premsa per videoconferència, amb la presència de Vicent Sanchis, director de TV3; Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Actualitat de TV3; Elisabet Dubé, codirectora de "L'altra cara"; el conductor del programa, Roger Carandell; i els creadors de contingut digital d'èxit Melo Moreno i Luc Loren, protagonistes de dos capítols de "L'altra cara".

Vicent Sanchis, director de TV3, ha presentat "L'altra cara" com "una aposta d'aquelles que últimament fem sovint, perquè volem donar molta força a tots els productes multiplataforma, digitals... i dedicats a unes franges d'edat joves, que són els més avançats en consum d'aquest tipus de contingut". També ha recordat que "L'altra cara" va ser una de les propostes seleccionades de la segona convocatòria pública de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33. Els temes que es tocaran durant els sis episodis de què consta el programa són noves sexualitats, immigració, globalització, comunicació, bullying, i ciència i creença.

En continuïtat al discurs de Sanchis, Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Actualitat de TV3, ha recordat que les bases de la crida de continguts –que ja ha arribat a la tercera edició– subratllen molt la cerca de "nous talents i formats que puguin ser una finestra per als creadors joves" i que "L'altra cara" compleix absolutament la totalitat d'aquestes bases: "ajunta la voluntat de trobar noves mirades, parlant amb gent jove interessant dels temes que els preocupen i amb el seu llenguatge". Ha afegit que el programa, a més, "ens acosta a un món amb públic diferent, que consumeix un altre tipus de continguts i que té uns hàbits de consum diferents". En aquest sentit també ha volgut explicar l'aposta estratègica d'estrena "digital first" del programa, amb la publicació digital simultània dels sis capítols del programa a TV3alacarta i YouTube, avui mateix. I al mateix temps oferir-los en consum lineal al 33 els dijous a la nit, adreçats a un públic diferent, com per exemple els pares d'aquests joves que segueixen els influenciadors i que potser entendran millor el contingut que consumeixen els seus fills i quins temes els interessen. "Si els pares ho veuen, es desmuntaran molts prejudicis dels adults amb relació al món de les xarxes socials. Espero que els fills els animin a fer-ho".

Elisabet Dubé, codirectora del programa juntament amb Humbert Aparicio, ha començat la intervenció reprenent la línia de Cristian Trepat i ha afirmat que "calia fusionar aquests dos territoris i fer que els pares i els fills poguessin veure el mateix contingut, saber què preocupa a uns i altres i quins són els seus referents". També s'ha referit al format, que vol entretenir i fer reflexionar i que té un to molt distès però amb molt de rigor informatiu; i al presentador "la naturalitat, el rigor periodístic, la sensibilitat i la intuïció de Roger Carandell han donat la millor resposta a les necessitats que exigia el contingut del programa".

Roger Carandell, presentador de "L'altra cara", i conegut per l'audiència perquè presenta l'"Adolescents XL" a Catalunya Ràdio, ha explicat que s'ha sentit molt còmode en un format molt diferent del que està acostumat, amb el ritme trepidant de la ràdio: "vam tenir la sort de poder preparar les entrevistes amb molt de temps". I ha reconegut que la clau ha estat que, més que una entrevista, n'ha resultat una conversa, pel clima de confiança que s'ha creat en cada episodi: "al final de cada programa, marxava amb la típica sensació de quan s'acaben les colònies i has connectat molt bé amb tot l'equip. Espero que pugueu percebre-ho". Per acabar, ha parlat del públic jove i de com se l'ha de tenir en compte: "tenen moltes ganes de canviar el món i molt bones idees. Els hem de deixar participar en tots els sectors. Encara que no tinguin experiència, tenen molta motivació i empenta per lluitar per tot allò en què creuen".

Després de les intervencions de l'equip, han parlat dos dels creadors de contingut protagonistes de dos episodis de "L'altra cara", Luc Loren i Melo Moreno.

Luc Loren és el protagonista convidat al capítol dedicat a la comunicació. Ha explicat que el projecte el va atraure des del primer moment i que quan en va veure el resultat es va emocionar veient tota la reacció que hi ha hagut al voltant del tema i la diversitat d'opinió que s'hi reflectia. També ha reconegut que li fa molta il·lusió ser en un programa del 33, "per mi és com un triomf personal i em fa molta il·lusió formar part d'aquest projecte".

Melo Moreno és la creadora de contingut que protagonitza l'entrevista del primer programa, dedicat a les noves sexualitats. És un capítol que reivindica la diversitat i ajuda a ampliar la mirada sobre la sexualitat. Melo Moreno també s'ha mostrat molt contenta amb el resultat del seu episodi i ha afirmat: "aquest programa aportarà molt i generarà molta polèmica. I això és fantàstic, perquè sempre que hi ha una conversa sobre un tema i se'n genera debat, ajuda a provocar el canvi que potser el tema necessita".

Just després d'acabar la presentació, s'ha publicat l'estrena digital dels sis capítols de què consta "L'altra cara". Pel que fa a l'emissió al 33, el primer s'estrenarà dijous, a les 22.45, i se n'emetrà un cada setmana. Vicent Sanchis, director de TV3, ha tancat l'acte llençant a l'aire la pregunta de quin dels formats del programa assolirà millors nivells d'audiència: les publicacions digitals o la televisió lineal. Apostes a banda, s'ha mostrat molt satisfet per la quantitat de felicitacions que hi ha hagut a la presentació per aquest format i per la sensació general que li ha quedat a tothom: que comença un programa que representa una aposta molt important i necessària que construirà ponts de diàleg intergeneracionals.

"L'altra cara" és una producció de TV3 amb la col·laboració de YouPlanet sorgida de la segona convocatòria pública de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33.

tv3.cat/
Anar al contingut