Avui, a les 22.05

"S'ha acabat! Prou masclisme a l'esport", a "Nits sense ficció"

Avui, a les 22.05, s'estrena el documental del departament d'esports de TV3 sobre el cas Rubiales, que ha sacsejat les estructures masclistes del futbol

I després del documental, des del plató 1 de TV3, analitzaran què ha provocat i quin camí falta encara per recórrer, en un especial conduït per Marta Carreras

Arran del cas Rubiales, Ruth Gumbau i Jordi Bentanachs aborden en un documental amb diferents esportistes dones el masclisme endèmic que han viscut. L'objectiu és veure si avui realment hi ha l'oportunitat de canviar aquesta situació.

Posteriorment, des del plató 1 de TV3 amb esportistes d'elit, periodistes i membres de clubs abordaran la realitat de l'esport femení. Buscaran fórmules per ajudar a fer un pas endavant contra el masclisme a l'esport amb l'ajuda d'experts i explorant què fan altres països. I, sobretot, posant el focus en com esmicolar el masclisme existent encara.

És un repte majúscul, però esportistes i expertes apuntaran la via per canviar la situació des de la base. Cal repensar el futur de les esportistes, què els espera després de l'elit? Assegurar conciliació i possibilitat de maternitat. Demanen igualtat, reconeixement i trencar el sostre de vidre dins les institucions. Impuls institucional econòmic i legislatiu i empènyer les nenes de l'esport amateur a viure l'esport d'una altra manera.

Presenta aquesta nit temàtica Marta Carreras i hi participaran Laia Palau, referent del bàsquet femení i actual directora esportiva de l'Uni Girona; Melanie Serrano, la blaugrana de futbol amb més partits a l'esquena de la història i la millor portera de waterpolo del món, Laura Ester.   

També donaran l'última hora de la negociació de les futbolistes, companyes de Jennifer Hermoso, amb la Federació Espanyola de futbol de la mà d'Amanda Gutiérrez, presidenta del sindicat FUTPRO, a qui entrevistaran.

Hi haurà una grada de periodistes esportius, composta per Imma Pedemonte, Rut Vilar, Ruth Gumbau, Laia Bonals i Fonsi Loaiza, amb l'acabat d'estrenar llibre "Machismo, mafia y corrupción en el futbol español", Jordi Robirosa, Albert Llimós i Frederic Porta.

I a plató els acompanyaran jugadores i staff de l'handbol de Ribes, del CN Sabadell i de l'UESC de bàsquet de Sant Cugat.  

tv3.cat/senseficcio

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut