Konzerthaus de Berlín
Konzerthaus de Berlín

Setmana especial de concerts dedicada al Festival Young Euro Classic 2021, a Catalunya Música

Catalunya Música comença el 25 d'octubre una setmana especial en què reviurà cinc concerts del Festival Young Euro Classic 2021. Cada dia, a les 20.00, Eulàlia Benito presentarà alguns dels concerts més destacats de l'última edició d'aquest festival internacional de joves orquestres que es va celebrar a Berlín, entre el 30 de juliol i el 15 d'agost

El Festival Young Euro Classic és la plataforma més gran del món per a la formació i desenvolupament de músics joves d'orquestres internacionals de tradició musical clàssica. Cada estiu, durant 17 dies, diferents orquestres joves provinents d'arreu del món actuen al Konzerthaus de Berlín. El certamen es va crear l'any 2000 i des d'aleshores ha esdevingut un festival de referència dins el panorama cultural alemany. Per a molts d'aquests joves músics, que encara no són professionals, actuar davant d'un públic ben informat com el berlinès, en el marc incomparable de sales de concert tan emblemàtiques com el Konzerthaus o la Philarmonie, és un dels esdeveniments més influents i impressionants que possiblement tindran en la seva carrera.

Així mateix, el festival és pioner en la creació de formacions orquestrals multinacionals, seguint l'exemple de la cèlebre West-Eastern Divan Orchestra, creada per Daniel Barenboim i Edward Saïd, amb músics israelians i palestins. El festival vol transmetre els valors de l'orquestra com una forma utòpica de convivència, com un model social, comunitari i participatiu. Els joves músics treballen plegats per aconseguir els objectius que han caracteritzat la cultura orquestral europea durant segles, el poder de transcendir fronteres i integrar en aquest esperit de trobada l'intercanvi i la convivència pacífica tot fent música.

L'edició d'enguany va fer tornar a pujar a l'escenari del Konzerthaus de Berlín joves orquestres internacionals després d'una edició passada diferent marcada pels efectes provocats per la pandèmia. Enguany hi han participat músics d'orquestres joves provinents d'Alemanya, Àustria, Cuba, França, Grècia, Romania, Rússia i Suècia.

Així, durant aquesta setmana a Catalunya Música reviurem els concerts de la Jove Orquestra Euro Classic Alemanya-França; la Wiener Jeunesse Orchester (Àustria); la Bundesjugendorchester (Alemanya) i l'Orquestra del Lyceum de l'Havana (Cuba), entre d'altres.

Els concerts que s'oferiran durant aquesta setmana temàtica estaran disponibles durant un mes al web de Catalunya Música.

 

Dilluns 25 d'octubre del 2021

A les 20.00, Els Concerts

FESTIVAL 'YOUNG EURO CLASSIC' 2021

Iván Fischer: Himne del Festival 'Young Euro Classic'. Jean-Philippe Rameau: Extractes de l'òpera ''Dardanus'', Obertura de l'òpera ''Pigmalion''. François–Joseph Gossec: Simfonia en Do, op. 4 n. 4. Felix Mendelssohn: Concert per a violí i orquestra de corda en re m. Carl Philipp Emanuel Bach: Simfonia en Mi b, Wq 179.

Hyeyoon Park, violí.

Jove Orquestra Euro Classic Alemanya-França.

Dir.: Marzena Diakun.

Enregistrat per la Ràdio Alemanya Cultura el divendres 30 de juliol del 2021.

Konzerthaus. Berlín.

 

 

 

Dimarts 26 d'octubre del 2021

A les 20.00, Els Concerts

FESTIVAL 'YOUNG EURO CLASSIC' 2021

Iván Fischer: Himne del Festival 'Young Euro Classic'. Serguei Prokófiev: Simfonia n. 1 en Re ''Clàssica'', op. 25. Kurt Schwertsik: Concert per a violí n. 2, op. 81 ''Albayzin i Sacromonte''. Fritz Kreisler: ''Syncopation'' (Síncopa. Arranjament de Daniel Auner). Franz Schubert: Simfonia n. 8 en si m ''Inacabada'', D 759. Serguei Prokófiev: Suite de l'òpera ''L'amor de les tres taronges'', op. 33a. Johann Strauss (fill): Obertura de l'opereta ''Die Fledermaus'' (El ratpenat).

Daniel Auner, violí.

Orquestra Juvenil de Viena.

Dir.: Herbert Böck.

Enregistrat per la Ràdio Alemanya Cultura el dijous 5 d'agost del 2021.

Konzerthaus. Berlín.

 

 

Dimecres 27 d'octubre del 2021

A les 20.00, Els Concerts

FESTIVAL 'YOUNG EURO CLASSIC' 2021

Ludwig van Beethoven: ''Leonora n. 3'', obertura en Do, op. 72b. Einojuhani Rautavaara: ''A Requiem in Our Time'' (Un rèquiem en el nostre temps) per a conjunt de metalls i percussió. Antonín Dvorák: Simfonia n. 9 en mi m ''Del Nou Món'', op. 95. Jean Sibelius: ''Valse triste'', op. 44 n. 1.

Jove Orquestra Nacional Alemanya.

Dir.: Elias Grandy.

Enregistrat per la Ràdio Alemanya Cultura el divendres 6 d'agost del 2021.

Konzerthaus. Berlín.

 

Dijous 28 d'octubre del 2021

A les 20.00, Els Concerts

FESTIVAL 'YOUNG EURO CLASSIC' 2021

Clara Haberkamp: ''Mein Herz ist unterwegs'' (El meu cor és en camí). Iván Fischer: Himne del Festival 'Young Euro Classic' (Versió Jazz). Darius Milhaud: Moviments I a VI de ''La Cheminée du roi René'', op. 205. Fama M'Boup: ''Emotionsea''. Clara Haberkamp: ''Out of the Cradle Endlessly Rocking''. Fama M'Boup: ''Nacht-One of My Truths Is''. Clara Haberkamp: ''Orchestra''. Darius Milhaud: ''Madrigal Nocturn'', VIIè moviment de ''La Cheminée du roi René'', op. 205 i ''Sing the Body Electric'', improvisació. Clara Haberkamp: ''Wild Rose''.

In June , Quartet vocal.

Clara Haberkamp Trio.

Pacific Quintet.

Enregistrat per la Ràdio Alemanya Cultura el dissabte 14 d'agost del 2021.

Konzerthaus. Berlín.

 

Divendres 29 d'octubre del 2021

A les 20.00, Els Concerts

FESTIVAL 'YOUNG EURO CLASSIC' DE BERLÍN 2021

Iván Fischer: Himne del Festival 'Young Euro Classic'. Wolfgang Amadeus

Mozart: Obertura de l'òpera "El rapte del Serrall", KV 384. Concert per a trompa i orquestra n. 3 en Mi b, KV 447. Joshua Davies: "Rondo alla mambo" (a partir d'una obra de Joshua Davies Yuniet Lombida). Edgar Oliviero: "Sarahnade Mambo". Anònim: "Samba Son", tradicional cubana (arranjament de Jenny Peña Campo). Isolina Carillo: "Dos gardenias para ti" (arranjament de Jorge Aragón). Moisés Simons: "El Manisero"(arranjament de Jorge Aragón).

Sarah Willis, trompa. Harold Madrigal Frias, trompeta.

Orquestra del Lyceum de l'Havana.

Dir.: José Méndez Padrón.

Enregistrat per Ràdio Alemanya Cultura (Berlín) el 15 d'agost del 2021.

Konzerthaus. Berlín.

 

catmusica.cat

facebook/catalunyamusica

twitter/catalunyamusica

instagram/Catalunyamusica

 

Anar al contingut