29a Schubertíada de Vilabertran
29a Schubertíada de Vilabertran

Setmana especial de concerts dedicada a la Schubertíada de Vilabertran 2021 a Catalunya Música

Catalunya Música comença el 18 d'octubre una setmana especial en què reviurà set concerts de la Schubertíada de Vilabertran 2021. Presentats per Montse Aguilera, Raimon Colomer i Joan Vives cada dia a les 11.00, oferiran alguns dels concerts més destacats de l'última edició del prestigiós festival empordanès

La Schubertíada ha arribat enguany a la vint-i-novena edició. Es va celebrarà a les localitats empordaneses de Vilabertran, Castelló d'Empúries i Vilajuïga, entre el 12 i el 29 d'agost.

La setmana especial de concerts dedicada a la Schubertíada començarà amb l'actuació que el 26 d'agost va oferir la prestigiosa pianista britànica Imogen Cooper, que tornava a Vilabertran per oferir un recital consagrat íntegrament a Franz Schubert.

El concert que s'emetrà dimarts serà el recital que van oferir el 13 d'agost, a l'església de Santa Maria de Vilabertran, el baríton Andrè Schuen i el pianista Daniel Heide. Dos caps de cartell del festival que van oferir una interpretació memorable del cicle ''Winterreise'' (Viatge d'hivern) de Franz Schubert.

Dimecres serà el torn dels Kebyart Ensemble, aquest jove quartet de saxos, format per Pere Méndez, (saxo soprano), Víctor Serra (saxo alt), Robert Seara (saxo tenor) i Daniel Miguel (saxo baríton). El 14 d'agost es van convertir en el primer quartet de saxos que actuava a la Schubertíada de Vilabertran, en tota la història d'aquest prestigiós certamen empordanès.

La pianista Emma Stratton serà el protagonista del concert que s'emetrà dijous. Stratton, una jove pianista de Pals de només 22 anys, que viu i estudia actualment a Hamburg, va debutar a la Schubertíada de Vilabertran el 22 d'agost en un recital amb obres de Wolfgang Amadeus Mozart, Serguei Prokófiev i Robert Schumann.

Divendres serà el moment de reviure l'actuació del baríton Konstantin Krimmel i el pianista Daniel Heide, que el 20 d'agost van merèixer figurar a la llarga llista de noms il·lustres del festival després de la magnífica interpretació del cicle ''Die Schöne Müllerin'' (La bella Molinera), de Franz Schubert, que van oferir a l'església de Vilabertran.

El cap de setmana començarà dissabte amb el recital de la mezzosoprano Ema Nikolovska i el pianista Wolfram Rieger. El pianista alemany va ser l'acompanyant en els debuts de Goerne, Banse, Prégardien, Konradi, Karg i Walser a la Schubertíada. El passat 28 d'agost va fer el mateix amb la mezzosoprano macedònia Ema Nikolovska, una de les veus de les quals esparlarà més en els propers anys per la seva intel·ligència musical i les seves interpretacions extravertides.

La setmana especial dedicada als concerts de l'última edició de la Schubertíada de Vilabertran culminarà el diumenge 24 d'octubre, amb el recital que va oferir el Quartet Casals i que posava el punt final al festival. La prestigiosa formació, integrada per Vera Martínez-Mehner (violí), Abel Tomàs (violí), Jonathan Brown (viola) i Arnau Tomàs (violoncel) va interpretar música de Wolfgang Amadeus Mozart, Daahoud Salim i Dmitri Xostakóvitx.

Els concerts que oferirà Catalunya Música durant aquesta setmana temàtica estaran disponibles durant un mes al web de Catalunya Música.

 

Dilluns 18 d'octubre del 2021

A les 11.00, Els concerts

SCHUBERTÍADA A VILABERTRAN 2021

Franz Schubert: ''Moments musicals'' per a piano en fa m, op. 94 D 780. Sonata per a piano n. 16 en la m, D 845.

Imogen Cooper, piano.

Enregistrat per Catalunya Música el dijous 26 d'agost del 2021.

Església de Santa Maria. Vilabertran.

 

Dimarts 19 d'octubre del 2021

A les 11.00, Els concerts

SCHUBERTÍADA A VILABERTRAN 2021

Franz Schubert: ''Winterreise'' (Viatge d'hivern), cicle de cançons, op. 89, D 911.

Andrè Schuen, baríton. Daniel Heide, piano.

Enregistrat per Catalunya Música el divendres 13 d'agost del 2021.

Església de Santa Maria. Vilabertran.

 

Dimecres 20 d'octubre del 2021

A les 11.00, Els concerts

SCHUBERTÍADA A VILABERTRAN 2021

Joseph Haydn: Quartet n. 3 en do major, op. 33, "L'ocell". Aleksandr Glazunov: Quartet per a saxòfons, op. 109. Felix Mendelssohn: Lieder ohne Worte, op. 67 n. 2. Fanny Mendelssohn: Lieder ohne Worte, op. 6 n. 4, ''Il Saltarello Romano''.

Kebyart Ensemble.

Enregistrat per Catalunya Música el dissabte 14 d'agost del 2021.

Espai Misteri. Deu d'Aigua Vilajuïga. Vilajuïga (Girona).

 

Dijous 21 d'octubre del 2021

A les 11.00, Els concerts

SCHUBERTÍADA A VILABERTRAN 2021

Wolfgang Amadeus Mozart: Sonata n. 3 en Si b, KV. 281. Serguei Prokófiev: Sonata n. 4 en do m, op. 29. Robert Schumann: Carnaval, op. 9.

Emma Stratton, piano.

Enregistrat per Catalunya Música el diumenge 22 d'agost del 2021.

Església de Santa Maria. Vilabertran.

 

Divendres 22 d'octubre del 2021

A les 11.00, Els concerts

SCHUBERTÍADA A VILABERTRAN 2021

Franz Schubert: ''Die Schöne Müllerin'' (La bella Molinera), cicle de lieder, D 795.

Konstantin Krimmel, baríton. Daniel Heide, piano.

Enregistrat per Catalunya Música el divendres 20 d'agost del 2021.

Església de Santa Maria. Vilabertran.

 

Dissabte 23 d'octubre del 2021

A les 11.00, Els concerts

SCHUBERTÍADA A VILABERTRAN 2021

Johannes Brahms: ''Sapphische Öde'' (Oda sàfica), lied, del recul ''5 Lieder'', op. 94 n. 4. Robert Schumann: ''Röselein, Röselein!'', lied, op. 89/6. Hugo Wolf: ''Nachgelassene Lieder I''. ''Mörike Lieder''. Darius Milhaud: Catalogue de fleurs, op. 60. Margaret Bonds: Songs of the Seasons. Robert Schumann: "Lieder und Gesänge aus "Wilhelm Meister", op. 98. Francis Poulenc: "Tel jour, telle nuit", FP. 86.

Ema Nikolovska, mezzosoprano. Wolfram Rieger, piano.

Enregistrat per Catalunya Música el dissabte 28 d'agost del 2021.

Església de Santa Maria. Vilabertran.

 

 

Diumenge 24 d'octubre del 2021

A les 11.00, Els concerts

SCHUBERTÍADA A VILABERTRAN 2021

Wolfgang Amadeus Mozart: Quartet de corda n. 15 en re m, KV 421. Daahoud Salim: ''Variaciones sobre una Plaza en Silencio y Azoteas Alegres'', per a quartet de corda. Dmitri Xostakóvitx: Quartet de corda n. 11 en fa m, op. 122.

Quartet Casals.

Enregistrat per Catalunya Música el diumenge 29 d'agost del 2021.

Església de Santa Maria. Vilabertran.
Anar al contingut