Esports

Setmana de la muntanya al canal Esport3

Del dilluns 13 d'abril fins al diumenge 19 d'abril, a partir de les 22.00, el canal Esport3 oferirà una programació dedicada als esports de muntanya i a l'aire lliure. Al llarg de tota la setmana es podran veure alguns documentals que han format part de la història de l'alpinisme català, així com els reptes aconseguits per l'atleta de muntanya Kilian Jornet. També es reemetran dues curses de muntanya que l'any passat Televisió de Catalunya va emetre en directe per primer cop en la seva història, l'Olla de Núria i la prova Sky Pirineu (UltraPirineu).

La setmana que ve, a partir de Dilluns de Pasqua, el canal Esport3 oferirà una programació especial dedicada als esports de muntanya i a l'aire lliure. Aquestes són algunes de les produccions que es podran veure al llarg de la setmana:

Dilluns 13

Kilian Jornet, el comptador de llacs (a les 23.05​)

Documental que revela, a través de la mirada i els pensaments més íntims de Kilian Jornet, els seus desitjos i el seu amor per la muntanya i per aquelles persones que formen part de la seva vida i que han contribuït a forjar un gran esportista.

Everest 82, el repte d'un somni: primera expedició catalana a l'Everest (a les 00.15)

La primera expedició catalana a la muntanya més alta del món, que tot i no fer cim va ser la punta de llança perquè tres anys més tard els catalans trepitgessin per primera vegada el cim de l'Everest.

 Cursa de muntanya: Zegama 2019 (a les 2.50)

Dimarts 14

Ferran Latorre, cap als 8.000 (a les 22.05)

Un treball estrenat l'any 2014 que permet conèixer més a fons un dels grans noms de l'alpinisme català i el seu repte de pujar les catorze muntanyes més altes del planeta.

Una línia fina (a les 22.55)

Un viatge sensacional a través dels espectaculars pics nevats dels Alps. Un repte únic, emocionant, ambiciós i difícil que Kilian Jornet du a terme acompanyat d'amics i amb els valors que l'inspiren: la simplicitat, l'austeritat, l'amor per la muntanya i l'esforç. Kilian Jornet és un esportista excepcional. El corredor d'esquí de muntanya i d'ultratrail ja ha batut nombrosos rècords i ha guanyat una gran quantitat de títols mundials d'alpinisme, esquí i maratons de muntanya.

L'altra cara del K2 (a les 23.50)

Un documental sobre l'expedició catalana encapçalada per Òscar Cadiach va fer l'any 2004 el cim del K2 per la via Magic Line, la més difícil, al cap de 50 anys d'haver-se fet per primera vegada. Un dels expedicionaris es va quedar en el camí: Manel de la Matta.

Expedició Everest 85: hem fet el cim (a les 00.35)

Expedició catalana a l'Everest en què per primera vegada tres catalans, Òscar Cadiach, Toni Sors i Carles Vallès, trepitjaven el 28 d'agost de 1985 el cim de la muntanya més alta del planeta.

Cursa de muntanya: Olla de Núria 2019 (a les 02.50)

Dimecres 15

Deixa'm viure (a les 23.00) 

La segona pel·lícula de Kilian Jornet, que narra els reptes viscuts al Mont Blanc, l'Elbrús i el Cerví en el marc del "Summits of my life", un projecte que es basa en quatre anys de preparació intensa, entrenaments i viatges, logística, ascensos i descensos impressionants. El llargmetratge, dirigit per Sébastian Montaz i filmat en cinc idiomes, posa de relleu un Kilian Jornet que ha de desafiar els seus propis límits per aconseguir complir un somni d'infància, seguint els passos dels pioners de l'skyrunning, esport del qual és actualment el màxim exponent.

Cursa Ultra Pirineu (a les 02.55)

Dijous 16

Langtang (a les 23.00)

L'abril del 2015, Kilian Jornet, acompanyat de Jordi Tosas i Seb Montaz, viatja a la vall de Langtang, al Nepal, per ajudar en la reconstrucció després d'un terratrèmol devastador.

8848, expedició Parets al Sostre del Món (a les 00.25)

El documental recull l'aventura del muntanyenc vallesà Sergi Mingote, el primer espanyol de gravar al cim més alt del món, l'Everest, on va arribar, per la seva cara nord, a tres quart de set del matí del 23 de maig del 2001.

Encordades (01.15)

Aquest documental repassa, entre altres temes, l'evolució de l'escalada i l'alpinisme dels últims cent anys a partir de tres generacions de dones del nostre país.

Divendres 17

Kilian Jornet, cap a l'Everest

La matinada del 21 al 22 de maig del 2017, Kilian Jornet coronava l'Everest, el sostre del món, en només 26 hores. Sis dies més tard, el 27 de maig, ho tornava a fer amb nou rècord, 17 hores. El documental narra com es va preparar per fer el cim dues vegades en 6 dies i trencar tots els rècords.

Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 m

Raül Corominas i Pere Herms són els protagonistes del documental que recull la seva pròpia aventura: pujar per primera vegada una muntanya de més de 8.000 metres. El film relata l'ascens al Manaslu, que amb 8.163 metres és el vuitè cim més alt del món.

esport3.cat

 

Anar al contingut