DIJOUS, A LES 20.00

S'estrena la coproducció de TV3 "Milicianes"

Demà s'estrena la coproducció de TV3 "Milicianes" als Cinemes Girona de Barcelona. El documental descobreix les identitats de cinc joves que van formar part de les tropes republicanes en el desembarcament de Bayo des de Catalunya.
"Milicianes"

"Milicianes"

Demà, a les 20.00, als Cinemes Girona de Barcelona, s'estrena el documental "Milicianes", de Jaume Miró i Tània Balló. A la presentació del documental assistiran Laura Borràs, consellera de Cultura; Fanny Tur, la consellera de Cultura de les Illes Balears; Ester Capella, consellera de Justícia, Núria Palón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet; i Montse Armengou, directora del "Sense ficció".

"Milicianes"

El 5 de setembre de 1936, cinc milicianes van ser afusellades, juntament amb altres

milicians, a Manacor. El grup de combatents formaven part de l'expedició del capità Albert Bayo, que l'agost de 1936 va intentar recuperar l'illa de Mallorca en mans dels sollevats. A causa d'un ràpid i sobtat reembarcament, alguns dels combatents van quedar abandonats a l'illa. Unes hores més tard van ser detinguts i, finalment, van ser afusellats.

Les cinc dones, tractades de prostitutes, van ser violades i torturades aquella mateixa nit. A la matinada, van ser assassinades. A dia d'avui, tots ells segueixen en una fossa sense identificar. 80 anys després, és possible restituir la identitat d'aquelles persones que van ser assassinades pel feixisme?

"Milicianes" és una producció de Nina Produccions i Cinètica Produccions, amb la coproducció de TV3 i IB3.

tv3.cat/ficcioicinema