"Maleïda 1882"
"Maleïda 1882"
ESTRENA

S'estrena el documental "Maleïda 1882", d'Albert Naudín

Demà, divendres, s'estrena als cinemes el documental "Maleïda 1882", d'Albert Naudín, sobre l'aventura de Jacint Verdaguer a l'Aneto.

Demà, divendres, a les 20.00, als Cinemes Girona de Barcelona i al Cinema Albéniz Plaça a la mateixa hora, s'estrenarà "Maleïda 1882". El documental d'Albert Naudín explica com, l'estiu del 1882, Jacint Verdaguer va resseguir el Pirineu a peu i de cap a cap. Estava començant a escriure el que seria un dels seus millors poemes: Canigó. Més de 130 anys després, recorrem l'itinerari original per rescatar de l'oblit una gran gesta de la nostra història pirinenca. La primera gran travessa d'alta muntanya fins al cim de l'Aneto protagonitzada per un català il·lustre.

Què empeny les persones a voler conquerir cims? En el cas de Verdaguer, és el poeta o l'aventurer? Què el va portar a planificar la pujada a l'Aneto quan encara cap català no ho havia fet abans? La pel·lícula explica com el gran poeta romàntic emprèn, el 1882, el somni de conquerir la muntanya. L'espectador sabrà, al llarg de la història, si allò que l'empeny al cim és l'anhel de superar els reptes més imponents o la recerca d'allò diví que el poeta plasma en el seus escrits.

"Maleïda 1882", d'Albert Naudín, que ha estat produïda per Filmexplora produccions, amb la participació de TV3 i amb el suport de la Fundació Jacint Verdaguer, Musèus dera Val d'Aran, Ecomuseu–Valls d'Àneu i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

​A banda de Barcelona i Girona, el documental també s'emetrà entre l'estiu i la tardor a Manresa, Olot, Figueres, Sabadell, la Seu d'Urgell, Lleida, Valls, Sant Feliu de Codines  (Vallès Occidental), Tírvia (Pallars Sobirà), Arties (Vall d'Aran), Vilada (Berguedà), Setcases (Ripollès) i la Bisbal d'Empordà.

tv3.cat/documentals

Anar al contingut