"Sergio & Serguéi", amb participació de TV3, arriba als cinemes

Demà, divendres 20 d'abril, s'estrena a totes les sales de cinema "Sergio & Serguéi", l'última pel·lícula d'Ernesto Daranas. El film és una coproducció de Mediapro, RTV Comercial i l'Institut Cubà de l'Art i la Indústria Cinematogràfics (ICAIC), amb la participació de Paramount Channel Spain, Orange, Telecable, Movistar+ i TV3. Recentment, ha competit a la secció oficial del Festival de Màlaga, i s'ha projectat al ¡Viva! Spanish & Latin American Festival, a Manchester.

"Sergio & Serguéi", un llargmetratge de ficció dirigit pel director cubà Ernesto Daranas Serrano, està basat en una història real que explica l'amistat sorgida entre un radioaficionat cubà i un cosmonauta soviètic en un moment en què l'URSS es desintegra i Cuba entra en crisi. Protagonitzada per Tomás Cao (Sergio) i Héctor Noas (Serguéi), la pel·lícula té la col·laboració especial de l'actor nord-americà Ron Perlman ("Hellboy", "El nom de la rosa"), que interpreta el paper de Peter, un periodista nord-americà que ajudarà els protagonistes.

Des de la seva estrena oficial al Festival Internacional de Cinema de Toronto (TIFF) el setembre del 2017, la pel·lícula ha recorregut multitud de festivals de cinema. Recentment s'ha estrenat als Països Baixos, a la secció "Resist" del Festival Movies That Matter de la Haia, i també s'ha projectat a la cerimònia de cloenda del Festival  Internacional de Films de Friburg (FIFF), a Alemanya.

El film de Daranas, produït per Mediapro amb la participació de TV3, també ha passat per la secció Preview & UK Premiere de la 24a edició del ¡Viva! Spanish & Latin American Festival, i ha participat en la secció oficial de la 21a edició del Festival de Màlaga.

"Sergio & Serguéi" arriba demà, divendres 20 d'abril, a totes les sales de cinema.

Sinopsi

La pel·lícula narra la història d'un cosmonauta soviètic abandonat a l'estació orbital Mir després de la caiguda del bloc socialista. És l'any 1991, l'antiga URSS es desintegra i Cuba entra en una gran crisi econòmica. Allà, Sergio, radioaficionat i professor de marxisme, no sap què fer per reorientar la seva vida i tirar endavant la seva família. Serguéi és el cosmonauta soviètic que viu oblidat a l'avariada estació orbital MIR. Sergio i Serguéi es comuniquen gràcies als seus equips de ràdio i entre ells neix una amistat que els ajudarà a afrontar els canvis dramàtics que transformaran els seus països.

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Ernesto Daranas Serrano

Guió: Ernesto Daranas Serrano i Marta Daranas Serrano

Intèrprets: Tomás Cao (Sergio), Héctor Noas (Serguéi), Ron Perlman (Peter), Yuliet Cruz (Lía), Mario Guerra (Ramiro), Ana Gloria Buduén (Caridad), Camila Arteche (Paula), Armando Miguel Gómez (Ulises), Idalmis García (Sonia), Rolando Raimjanov (Igor), Ailín de la Caridad Rodríguez (Mariana)

Fotografia: Alejandro Menéndez

Música: Micka Luna

tv3.cat/ficcioicinema