"Sergio & Serguéi"
"Sergio & Serguéi"

"Sergio & Serguéi", amb la participació de TV3, premiada per l'Associació de Cronistes de l'Espectacle de Nova York

"Sergio & Serguéi", pel·lícula amb la participació de TV3, ha estat reconeguda amb el Premi al Millor Guió per a Ernesto Daranas i Marta Daranas que atorga l'Associació de Cronistes de l'Espectacle de Nova York (ACE). Els premis ACE, que aquest any arriben a la 51a edició, s'entregaran el 7 d'abril a Nova York.

Llargmetratge de ficció dirigit pel director cubà Ernesto Daranas Serrano, "Sergio & Serguéi" està basat en una història real que explica l'amistat sorgida entre un radioaficionat cubà i un cosmonauta soviètic en un moment en què l'URSS es desintegra i Cuba entra en crisi. Protagonitzada per Tomás Cao (Sergio) i Héctor Noas (Serguéi), la pel·lícula té la col·laboració especial de l'actor nord-americà Ron Perlman ("Hellboy", "El nom de la rosa"), que interpreta el paper de Peter, un periodista nord-americà que ajudarà els protagonistes.

Des de la seva estrena oficial al Festival Internacional de Cinema de Toronto (TIFF) el setembre del 2017, la pel·lícula ha recorregut molts festivals de cinema. Es va estrenar als Països Baixos, a la secció "Resist" del Festival Movies That Matter de la Haia, també s'ha projectat a la cerimònia de cloenda del Festival Internacional de Films de Friburg (FIFF), a Alemanya i al Festival L'Alternativa.

Aquesta distinció els premis ACE se suma a las dues que la pel·lícula va obtenir al Festival de Màlaga: el premi SIGNIS i el concedit pel Jurat Jove de la Secció Oficial de Llargmetratges

Sinopsi

La pel·lícula narra la història d'un cosmonauta soviètic abandonat a l'estació orbital Mir després de la caiguda del bloc socialista. És l'any 1991, l'antiga URSS es desintegra i Cuba entra en una gran crisi econòmica. Allà, Sergio, radioaficionat i professor de marxisme, no sap què fer per reorientar la seva vida i tirar endavant la seva família. Serguéi és el cosmonauta soviètic que viu oblidat a l'avariada estació orbital Mir. Sergio i Serguéi es comuniquen gràcies als seus equips de ràdio i entre ells neix una amistat que els ajudarà a afrontar els canvis dramàtics que transformaran els seus països.

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Ernesto Daranas Serrano
Guió: Ernesto Daranas Serrano i Marta Daranas Serrano
Intèrprets: Tomás Cao (Sergio), Héctor Noas (Serguéi), Ron Perlman (Peter), Yuliet Cruz (Lía), Mario Guerra (Ramiro), Ana Gloria Buduén (Caridad), Camila Arteche (Paula), Armando Miguel Gómez (Ulises), Idalmis García (Sonia), Rolando Raimjanov (Igor), Ailín de la Caridad Rodríguez (Mariana)
Fotografia: Alejandro Menéndez
Música: Micka Luna

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut