"Sense ficció" estrena "La Víctor"

Demà, a les 21.55, "Sense ficció" estrena "La Víctor". Aquesta producció de TV3 i Minoria Absoluta, dirigida per Francesc Escribano i amb guió de Sílvia Soler, s'endinsa en la biografia de Caterina Albert, més coneguda com a Víctor Catala, pseudònim amb què va signar la seva obra narrativa. L'actriu Míriam Iscla és l'encarregada de donar vida a l'escriptora, guiant-nos a través de la seva història i del seus pensaments.

El 27 de gener d'enguany va concloure l'any Caterina Albert, que commemorava el 50 aniversari de la seva mort. Coincidint amb aquest aniversari, es va iniciar el rodatge de "La Víctor", que ara s'estrena. Aquesta docuficció té com a punt de partida l'encàrrec que l'actriu Míriam Iscla rep per interpretar el personatge de Víctor Català, del qual només sap que era una dona i que escrivia. Per obtenir informació que l'ajudi a posar-se a la pell de l'escriptora, Iscla inicia una ruta que la portarà a entrevistar-se amb les persones que millor coneixen el pensament i l'obra de l'autora empordanesa.

Nascuda a l'Escala l'11 de setembre del 1869, Caterina Albert era filla d'una important família de propietaris rurals que va portar sempre una vida reclosa. Novel·lista, narradora, autora teatral i poetessa, va ser coneguda sobretot com a Víctor Català, nom de ploma amb què va signar la seva obra narrativa, tot i que també va utilitzar el de Virgili d'Alacseal per signar els seus poemes. "Solitud", la seva obra més reconeguda, ha esdevingut un text clàssic de la narrativa catalana.

A mesura que Míriam Iscla comença a endinsar-se en el món de l'escriptora, la veurem transformar-se en el personatge i reaccionar davant de les informacions que exposen els entrevistats, ja sigui per confirmar-les o per respondre-hi.

El documental anirà construint, d'aquesta manera, l'enigmàtic personatge d'aquesta dona, Caterina Albert, que va haver d'amagar-se rere un nom d'home, Víctor Català. Una pionera que, potser sense saber-ho, va obrir camí per a totes les dones que volen defensar la seva vocació.

Fitxa tècnica

Direcció: Francesc Escribano

Guió: Sílvia Soler

Realització: David Barragan

Producció: Jordi Marquès

Producció executiva TV3: Jordi Ambrós

Producció delegada TV3: Joan Pavon

Director de fotografia: Nando Gutiérrez

Muntatge i grafisme: Roger Gispert

Direcció producció: Mireia Gaitán

Ajudant de producció: Candela Figueras

Una producció de TV 3 i Minoria Absoluta amb el suport de la Diputació de Girona, ICEC i la Institució de les Lletres Catalanes.

tv3.cat/senseficcio

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut