"Sense ficció" estrena "Freightened. El preu real del transport marítim"

Demà , a les 21.55, "Sense ficció" estrena "Freightened. El preu real del transport marítim", una producció de Polar Star Films i la Compagnie des Taxi amb la col·laboració de TV3, entre d'altres.

Les companyies de transport marítim més grans tenen ingressos comparables als d'empreses com Microsoft i els vaixells són una baula vital en la cadena de subministrament de la societat moderna. El 90% dels productes que consumim a Occident es fabriquen a l'estranger i ens arriben per vaixell. La indústria del transport marítim és la peça clau en l'economia mundial i constitueix la base del nostre model de civilització; sense ella aquesta indústria, seria impossible complir les creixents demandes de 7.000 milions d'humans.

No obstant això, el funcionament i les normes d'aquest negoci continuen sent, en gran mesura, desconegudes per a molts, malgrat que els costos ocults que se'n deriven ens afectin a tots. A causa de la seva grandària, els vaixells de càrrega ja no caben als ports tradicionals de les ciutats i s'han traslladat fora de la vista del públic, darrere de barreres i punts de control.

"Freightened. El preu real del transport marítim" respon a preguntes com: Qui mou els fils d'aquest negoci de milers de milions de dòlars? En quina mesura controla aquesta indústria els nostres responsables polítics? Com afecta aquesta indústria el medi ambient per sobre i sota dels nivells del mar? I com és la vida per als mariners moderns? Portant-nos en un viatge a través de mars i oceans, el documental revela totes les cares del transport marítim a escala mundial i para atenció en les conseqüències d'una indústria del tot desconeguda.

És l'últim treball d'investigació de la productora catalana Polar Star Films, que anteriorment ha produït treballs com "La llista de Falciani" (2015) i "Google i el cervell mundial" (2013), dirigides per Ben Lewis, tots dos estrenats a TV3 en el programa "Sense ficció". En aquesta ocasió, escriu i dirigeix el film Denis Delestrac, director de "Sand Wars" ("La guerra de la sorra"), film guardonat amb 15 premis, i "Banking Nature" ("Finançant la natura"), amb 8 premis. Totes dues produccions s'han estrenat al 33 en el programa "60 minuts".

"Freightened. El preu real del transport marítim" és una audaç investigació internacional que va ser estrenada a la televisió al mes de febrer als canals France 5 (França) i RTS (Suïssa) i el 30 de març a Das Erste (Alemanya). L'estrena en el terreny dels festivals internacionals es va fer a l'abril en el Green Film Festival de San Francisco (EUA) i ha estat present també en l'última edició del DocsBarcelona. Recentment, ha rebut el Premi Deauville Golden Green Award, en la categoria de transport i ecomobilitat. 

tv3.cat/senseficcio
facebook.com/senseficcio
twitter.com/senseficcio

Anar al contingut