"Andrea Motis, la trompeta silenciosa"
"Andrea Motis, la trompeta silenciosa"
DIMARTS, A LES 21.55

"Sense ficció" estrena "Andrea Motis, la trompeta silenciosa"

Demà, a les 21.55, TV3 estrena dins del "Sense ficció" "Andrea Motis, la trompeta silenciosa". Un documental íntim, dirigit per Ramon Tort, sobre l'aclamada trompetista, saxofonista i cantant de jazz barcelonina.

Tot seguit, s'emet el "Symphonic Project", un concert molt especial d'Els Amics de les Arts, celebrat al Palau de la Música Catalana el 23 de novembre del 2018 i que va tancar la gira del seu últim disc, "Un estrany poder".

Andrea Motis va despuntar ja des de ben petita com a cantant, trompetista i saxofonista. Als 14 anys va rebutjar una important oferta del segell Blue Note. Als 16, Universal va trucar a la seva porta, però no estava preparada. Finalment, als 21, ha arribat el moment de donar el seu gran salt al jazz internacional.

El documental segueix molt de prop el procés pel qual ha decidit passar per esdevenir una figura internacional del jazz. El càmera i director Ramon Tort ( "Kids and music", 2012) documenta l'any que precedeix el de la gravació del seu primer disc, a Nova York. Un moment crucial en la vida d'una jove que un dia està cantant amb Omara Portuondo al Beacon Theatre de Nova York i, l'altre, es menja un tàper entre classe i classe mentre repassa partitures en un parc.

Però, qui és en realitat Andrea Motis? D'on sorgeix la seva màgia? Què fa que la seva música enamori tanta gent i tan heterogènia? Està a punt per fer el gran salt, però... Li interessa la fama o el triomf? Andrea no vol ni l'èxit ni la fama, sinó viure el present. La seva música encarna aquests valors tan poc freqüents: no té pressa per arribar a el següent compàs, cada nota és una finalitat en si mateixa.

Aquesta és la història íntima i carregada d'emocions d'un moment únic i irrepetible, aquell instant ple del vertigen que ens envaeix just abans de fer un salt al desconegut. Un documental sobre canvis vitals, dubtes, pors, contradiccions i jazz, molt de jazz.

"Andrea Motis, la trompeta silenciosa" és un documental dirigit per Ramon Tort i produït per Set Màgic Audiovisual.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut