"Sense ficció" estrena "Alexandre Deulofeu: l'historiador del futur"

El dimarts 19 de setembre, a partir de les 23.05, TV3 estrena "Alexandre Deulofeu: l'historiador del futur". Un documental dirigit per Àngel Leiro que explica la vida, el pensament i les prediccions d'Alexandre Deulofeu: un figuerenc, farmacèutic de professió, que va aconseguir predir grans canvis geopolítics que avui són història.

Dirigit per Àngel Leiro, aquest documental explica l'aventura d'un home que, tot sol, es va proposar una de les empreses més grans imaginables: aconseguir la pau mundial. I ho va voler aconseguir amb l'únic ajut de la seva capacitat per entendre el funcionament de la història.

Alexandre Deulofeu (l'Armentera, 1903-Figueres, 1978) és un personatge excepcional i alhora totalment desconegut. Va ser un estudiós solitari amb una particularíssima ambició: voler entendre i predir la història, voler trobar un model matemàtic que li havia de permetre imaginar el món del futur. I el més sorprenent és que se'n va sortir.

Gràcies a la teoria de "La matemàtica de la història" en vuit volums que va desenvolupar, Deulofeu va demostrar que es pot historiar el futur. El pas del temps ha confirmat que amb la seva teoria va aconseguir predir grans canvis geopolítics que avui són història. Per exemple: als anys 30 va preveure la desfeta de Iugoslàvia, la descolonització d'Egipte i l'Índia; el 1941, que Hitler perdria la II Guerra Mundial; als anys 40, que França perdria les seves colònies, i, als anys 50, altres fets històrics com l'enfonsament de l'URSS o l'hegemonia d'Alemanya en l'Europa actual. D'altra banda, també va anunciar que l'estat espanyol es desintegraria al voltant del 2029.

I allò que encara resulta més sorprenent és que, malgrat el seu èxit, la seva teoria revolucionària va caure en el més absolut oblit.

El documental és una producció de Visiona TV en coproducció amb TV3 i David de Montserrat.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut