"Sense ficció" estrena "Alcaldessa"

Demà, a les 22.45, "Sense ficció" estrena "Alcaldessa", una crònica íntima i en primera persona del viatge d'Ada Colau fins arribar a l'alcaldia de Barcelona. Pau Faus és l'encarregat de dirigir aquest retrat polític i intimista on l'alcaldessa expressa les seves pors, els seus dubtes i els seus sentiments davant d'una situació que fa que la seva vida canviï radicalment.

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona des de el 13 de juny del 2015, és la protagonista d'aquest documental que segueix els seus passos durant un any, des dels inicis de la candidatura de Barcelona en Comú fins al dia que va ser investida alcaldessa.

El director Pau Faus construeix un relat en primera persona, a través d'un videodiari personal de la mateixa Colau, d'aquest viatge èpic des de l'activisme fins a les institucions. El film retrata els mesos anteriors a l'arribada a la batllia des d'una proximitat poc habitual. I s'entén, ja que Pau Faus era el responsable de la comunicació audiovisual  de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteques (PAH), plataforma al capdavant de la qual Ada Colau es va donar a conèixer. Aquesta proximitat permet a Faus tenir accés privilegiat a les entranyes d'una històrica campanya electoral, paradigma dels canvis polítics del sud d'Europa.

A través del diari de Colau descobrim la seva vessant més íntima, amb l'expressió dels seus dubtes i les contradiccions de convertir-se en allò que tantes vegades havia qüestionat. I en paral·lel al seu relat personal, la càmera s'endinsa sense filtres en les interioritats de la candidatura i en la campanya electoral. La nit electoral i la victòria, emocionant i ajustada, donen pas a una plaça de Sant Jaume plena de gom a gom el dia de la seva investidura per rebre la primera alcaldessa de la història de Barcelona.

Produït per Nanouk Films, el documental es va estrenar a les sales de cinema el mes de maig del 2016, coincidint amb el primer aniversari de la victòria de candidatures ciutadanes en les eleccions municipals. Des de llavors el seu recorregut de projeccions internacionals ha estat llarg, a més de ser guardonat amb la Bisnaga de Plata a la millor direcció documental al Festival de Màlaga 2016; amb el Gaudí a la millor pel·lícula documental de l'Acadèmia del Cinema Català el passat mes de gener i de rebre una menció especial al Festival Internacional de Programes Audiovisuals (FIPA).

Pau Faus, director

(Barcelona, 1974) Llicenciat en arquitectura i director dels curtmetratges "La ciudad jubilada" (2010), "Entre bastidores" i "Pedagogy" (2012), i del migmetratge "Sí se puede. Siete días en PAH Barcelona" (2014). "Alcaldessa" és el seu primer llargmetratge.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut