Seguiment especial de les eleccions als Estats Units, a TV3 i Catalunya Ràdio

El dimarts 3 de novembre serà el dia en què els nord-americans aniran a les urnes i els mitjans de la CCMA faran un seguiment especial de les eleccions presidencials als EUA, celebrades en un moment històric, amb la pandèmia del coronavirus i els seus efectes arreu del món en primer pla.

Els Serveis Informatius de TV3 i Catalunya Ràdio, que ja han anat oferint tota l'actualitat al voltant de la precampanya i la campanya electoral nord-americana, aniran ampliant la cobertura informativa a mesura que s'acostin els comicis, que enfronten l'actual president i candidat republicà a la reelecció, Donald Trump, amb l'exvicepresident i candidat demòcrata, Joe Biden.

Per a la cobertura de les eleccions des de TV3, el corresponsal de la cadena als EUA, Xesco Reverter, rebrà el suport de diversos equips d'enviats especials dels Serveis Informatius. D'una banda, Sílvia Heras i Enric Miró viatjaran primer a l'estat de Wisconsin i després es desplaçaran fins on visqui el desenllaç de les eleccions el candidat demòcrata, Joe Biden. Per la seva banda, Xesco Reverter seguirà la nit electoral des d'on hi hagi l'actual president i candidat a la reelecció, Donald Trump.

A més, la conductora del "TN migdia" i excorresponsal de TV3 a Washington, Raquel Sans, es desplaçarà del dia 2 al 4 de novembre a la capital dels Estats Units, des d'on presentarà diverses edicions dels telenotícies.

El seguiment de les eleccions nord-americanes per part de Catalunya Ràdio, el farà sobre el terreny la corresponsal de l'emissora, Geni Lozano, que durant aquests dies ja està copsant la situació política i social arreu dels EUA en una sèrie de reportatges amb el títol "Ruta a la Casa Blanca. Més enllà de Trump", que s'emeten a "El matí de Catalunya Ràdio", a Catalunya Informació i a catradio.cat.

La cobertura dels dies previs a les eleccions i la jornada electoral també comptarà amb les cròniques des de Nova York de l'enviada especial Cèlia Cernadas, excorresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units. Pel que fa a la nit electoral, Cernadas farà el seguiment de Joe Biden, mentre que Geni Lozano cobrirà les reaccions de Donald Trump.

 

Seguiment de la nit electoral a TV3

La cobertura informativa de les eleccions nord-americanes, que s'anirà incrementant a mesura que s'acosti la data de les eleccions, serà especialment àmplia el mateix 3 de novembre, quan els Serveis Informatius de TV3 oferiran una edició especial del "TN vespre", conduït per Toni Cruanyes.

A continuació, TV3 oferirà una nova edició del programa "Sense ficció", amb l'emissió del documental "El món segons Trump". A les portes de saber si Donald Trump serà reelegit president del Estats Units, aquesta producció repassarà els principals episodis del seu mandat, caracteritzat per les extravagàncies, la prepotència i el seu estil agressiu.

Tot seguit, s'emetrà el programa d'informació internacional "Món", conduït per Joan Carles Peris, que torna a la graella de TV3 amb una edició especial dedicada a fer un repàs de tot el mandat de Donald Trump, a analitzar el que està en joc i a explicar el sistema electoral nord-americà. Amb el títol de "3N: Plebiscit Trump", el programa combinarà l'anàlisi amb l'actualitat més immediata, quan tot just es comencin a fer públics els primers resultats.

A la matinada, la programació de TV3 continuarà en emissió conjunta amb el 3/24, que entre la 1.00 i les 6.00 oferirà rodes informatives especials, conduïdes per Jaume Freixes, que se centraran en la publicació de les primeres estimacions de vot i resultats de les eleccions, amb connexions als Estats Units amb els equips liderats per Raquel Sans, Xesco Reverter i Sílvia Heras.

A partir de les 6.00, agafarà el relleu una edició especial del "TN matí", amb Ariadna Oltra, que viurà intensament el desenllaç de la jornada electoral. L'informatiu matinal, que seguirà pendent de tota l'actualitat amb els equips desplaçats als EUA, també connectarà amb la xarxa de corresponsals de TV3 arreu del món i analitzarà els resultats amb la periodista i excorresponsal a Washington Núria Ribó i el director del centre de recerca CIDOB, Pol Morillas.

 

Seguiment de la nit electoral a Catalunya Ràdio

La matinada del 3 al 4 de novembre, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació seguiran la jornada electoral en emissió conjunta, de les 4.00 de la matinada a les 8.00 del matí, amb una edició especial d'"El matí de Catalunya Ràdio", amb Laura Rosel al capdavant. El programa farà el seguiment en directe dels resultats, des dels Estats Units, amb Geni Lozano i Cèlia Cernadas, i n'analitzarà totes les conseqüències en diverses taules d'especialistes.

Els altres espais informatius de l'emissora, de manera especial el "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández, i el "Catalunya nit", amb Kílian Sebrià, també dedicaran bona part de l'atenció informativa a explicar en detall l'impacte que tindran aquí i arreu del món els resultats de les eleccions nord-americanes, connectant amb la xarxa de corresponsals internacionals de Catalunya Ràdio.

 

tv3.cat

324.cat

catradio.cat

Anar al contingut