Santiago Dexeus critica que l'avantprojecte de llei de l'avortament deixa la dona desprotegida

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el ginecòleg es mostra preocupat sobretot perquè es deixarà pràcticament sense efecte el diagnòstic prenatal.

El ginecòleg Santiago Dexeus critica que l'avantprojecte de llei de l'avortament deixa la dona del tot desprotegida i assegura que per algunes dones l'avortament és un mal menor per poder reprendre la seva vida. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Dexeus es mostra preocupat sobretot perquè l'avantprojecte d'interrupció voluntària de l'embaràs deixa pràcticament sense efecte el diagnòstic prenatal. Segons Dexeus, servirà de poc detectar malformacions o malalties greus del fetus si tampoc en aquest supòsit serà legal avortar: "L'avortament no és un fet fàcil i senzill, és una cosa que queda dintre de l'ésser femení i realment cal evitar-li tot el que sigui més dolor al que ja està sentint. És un mal menor en moltes ocasions, un mal menor que permet que aquella dona pugui reprendre la seva vida."
 
Santiago Dexeus, que també s'ha mostrat preocupat per la desprotecció en què la llei deixa els professionals, ha recriminat que aquesta llei és classista perquè només podran traslladar-se a l'estranger a avortar les dones amb poder adquisitiu.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut