Declaracions a Catalunya Ràdio

Santi Vila retreu al Ministeri de Foment que els pressupostos de l'Estat per l'any que ve tornin a oblidar les inversions a rodalies

Rodalies torna a ser la gran oblidada de les inversions de l'Estat en infraestructures de cara al 2016, segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, Vila lamenta la insistència del govern espanyol a prioritzar la generalització de l'AVE. A més, creu que no té sentit connectar el tramvia de Barcelona per una Diagonal acabada de reformar.

Aposta per l'alta velocitat en detriment de rodalies

"L'Estat continua entossudit a estendre una xarxa d'alta velocitat, que sense cap mena de dubte en alguns casos està justificada i és molt positiva, però que en altres no té cap sentit. Que s'inverteixin quatre mil milions d'euros en extensió de xarxa d'AVE i amb prou feines uns tres-cents en el sistema de rodalies confirma que les prioritats estan desenfocades."

 

Prioritats diferents per a les obres del corredor mediterrani

"Es dóna la paradoxa que la connexió amb l'ample internacional que ha de venir des de la frontera, que arriba fins a Barcelona, queda pendent de resoldre's entre Barcelona i Vila-seca. En canvi, es preveu jugar fort i estirar el doble ample internacional entre Múrcia i Almeria."

 

Polèmica connexió del tramvia de Barcelona per la Diagonal

"Jo només vull fer notar que deu costar explicar a la ciutadania que s'acabin d'acabar unes obres de reforma de la Diagonal, que fa poc que s'han estrenat i que a més les ha valorat molt positivament el conjunt dels ciutadans, i que a penes les hem estrenat ja hi hagi qui es plantegi que les vol aixecar i començar a revisar."

 

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa de dilluns a divendres, de 07.00 a 13.00.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut