Sant Jordi amb la coproducció de TV3 "Barcelona, la rosa de foc" al BCN Film Fest

Des del 22 fins al 30 d'abril se celebra, als Cinemes Verdi de Barcelona, el Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi. TV3 i Catalunya Ràdio són els mitjans oficials del certamen.
Ahir, dia de Sant Jordi, es va estrenar una de les coproduccions de TV3, presents al BCN Film Fest: "Barcelona, la rosa de foc", amb la presència de Conxita Casanovas, directora del Festival; Manuel Huerga, director de la pel·lícula; Joan Manel Serrat, veu en off de la versió castellana del film; Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3, i Bernat Elías, director de producció de la pel·lícula. Una producció de Mediapro en coproducció amb TV3, que compta amb la veu en off de Pep Guardiola en la versió en català.

"Staff only", l'altra producció, que suposa el debut en el llargmetratge de ficció de Neus Ballús, es podrà veure el dia 27 a les 12.30 i el 28 a les 18.15 en la secció "Zona oberta", un espai fora de competició dedicat a pel·lícules d'interès especial que enriqueixen la programació del festival.

En el marc del mateix festival, el dimarts 30 d'abril, diferents professionals del sector audiovisual, entre els quals el director de TV3, Vicent Sanchis, analitzaran en una taula rodona als Cinemes Verdi les últimes tendències i canvis que s'estan produint en la indústria de l'entreteniment arran del paper cada vegada més important de les plataformes de vídeo a demanda, com Movistar+, Amazon, Rakuten, Filmin o Netflix.

TV3 té una doble presència en aquest festival: "Barcelona, la rosa de foc", un documental molt especial sobre la ciutat de Barcelona que es va poder veure ahir, en un dia tan emblemàtic com és el dia de Sant Jordi, i "Staff only", el debut en el llargmetratge de ficció de Neus Ballús, rodada íntegrament al Senegal i que es podrà veure durant el cap de setmana.

"Staff only"

Neus Ballús es va donar a conèixer internacionalment amb la seva òpera prima, "La plaga", que es va estrenar a la Berlinale i que va rebre més de 20 premis en festivals de tot el món, a més de ser nominada com a European Discovery als Premis de l'Acadèmia de Cinema Europeu (EFA). En aquest nou projecte, Ballús torna a coescriure el guió amb Pau Subirós, amb el qual ha col·laborat en nombrosos projectes, entre els quals destaca el documental "La clàusula Balcells", sobre l'agent literària Carmen Balcells. El film s'ha rodat íntegrament durant més de sis setmanes al Senegal.

El film se centra en la Marta (Elena Andrada), de 17 anys, que passa les vacances de Nadal al Senegal al costat del seu pare, el Manel (Sergi López), i el seu germà Bruno (Ian Samsó). Potser gaudiria del viatge si no fos perquè el seu pare no li deixa ni un polsim de llibertat i li imposa un frenètic pla de safaris i folklore senegalès al costat del grup de jubilats que omplen el resort. En el viatge, la Marta coneix en Khouma, un senegalès una mica més gran que ella que treballa a l'hotel filmant les excursions dels turistes, i l'Aissatou, una noia que neteja habitacions, i que la portarà a introduir-se al món de l'"staff only", del personal de l'hotel.

"Staff only" està produïda per Ikiru Films (Edmon Roch), El Kinògraf (Pau Subirós), Turanga Films (Lina Badenes ), La Terraza Films (Cristobal García, Javier Ugarte) i la francesa Les Films Hatari (Michel Klein). "Staff only" compta, a més, amb la participació de l'ICAA, ICEC i l'IVAC, la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages.

"Barcelona, la rosa de foc"

El director Manuel Huerga acosta els espectadors als racons més coneguts de la ciutat al mateix temps que en descobreix els secrets. El treball mostra l'esperit i la personalitat de Barcelona mitjançant imatges de la vida quotidiana dels seus carrers i dels esdeveniments més importants al llarg de tot un any. Una història coral de vides creuades, però amb un protagonista indiscutible: la mateixa ciutat de Barcelona. La pel·lícula compta amb narradors variats que fan servir diferents idiomes, que expliquen quina és la seva visió de la Ciutat Comtal, entre els quals destaquen Pep Guardiola (català), Joan Manuel Serrat (castellà), Daniel Brühl (alemany) i el director de cinema Woody Allen (anglès).

Aquest documental és una producció de Mediapro, està coproduït per TV3, dirigit per Manuel Huerga i té la veu en off de Pep Guardiola en la versió catalana i Joan Manuel Serrat, en la castellana.

El festival i la CCMA col·laboren en l'edició del BCN Film Fest d'aquest any

TV3 i Catalunya Ràdio són els mitjans oficials del certamen, i en el marc de l'acord que es va signar al mes de novembre, s'entregarà un guardó especial del públic, que té el suport de TV3. Aquest nou premi pretén impulsar la indústria del cinema català a través de la promoció que suposa per a una pel·lícula tenir la seva première al BCN Film Fest. Han optat al premi totes les pel·lícules catalanes presents al festival, independentment de la secció en què participin, i el públic les podrà votar mitjançant una urna que hi ha a la sala. Es coneixeran els guardons durant la celebració del festival.

Col·loqui: cinema, televisió i plataformes 

El dimarts 30 d'abril a les 10.00, en el marc del BCN Film Fest 2019, diferents professionals del sector audiovisual analitzaran en aquesta taula rodona als Cinemes Verdi les últimes tendències i canvis que s'estan produint en la indústria de l'entreteniment arran del paper cada vegada més important de les plataformes de vídeo a demanda, com Movistar+, Amazon, Rakuten, Filmin o Netflix. Comptarem en aquest col·loqui amb la presència del director de TV3, Vicent Sanchis, entre d'altres.

tv3.cat/ficcioicinema