Enric Puiggròs, delegat dels Jesuïtes a Catalunya
Enric Puiggròs, delegat dels Jesuïtes a Catalunya, a "Signes dels temps"
DIUMENGE, A LES 11.35

Sant Ignasi, els jesuïtes i Manresa, a "Signes dels temps"

Diumenge, a les 11.35, "Signes dels temps" visita el santuari de la Cova de Sant Ignasi a Manresa, centre internacional de l'espiritualitat ignasiana. Montserrat Esteve entrevista Enric Puiggròs, delegat dels Jesuïtes a Catalunya, amb motiu de l'Any Ignasià.

Els jesuïtes celebren els 500 anys de la conversió i l'arribada de Sant Ignasi a Manresa. Per aquest motiu, aquest diumenge, "Signes dels temps" visita el santuari de la Cova de Sant Ignasi a Manresa i parla amb Enric Puiggròs.

El delegat dels Jesuïtes a Catalunya parla de l'experiència ignasiana i del llegat i els valors de Sant Ignasi per a la societat d'avui dia. També destaca la importància de passar d'una religió pensada a una de viscuda, i diu: "Hi ha molta gent que intenta trobar resposta a un neguit interior i té inquietud per descobrir l'experiència espiritual. Notem l'impacte de la pandèmia i aquesta recerca de sentit".

Enric Puiggròs explica en quin punt estan les investigacions en els casos d'abusos sexuals a menors, comesos des del 1927 en escoles dels jesuïtes, i explica el sistema d'"Entorn segur" que Jesuïtes Educació ha implantat en els centres educatius.

Puiggròs també respon preguntes sobre temes d'actualitat religiosa a l'Església, i comenta els mosaics que l'artista i jesuïta eslovè Marko Rupnik ha fet a les capelles laterals del santuari de la Cova de Sant Ignasi.

Manresa és considerada ciutat bressol dels jesuïtes. Tant és així que molts centres jesuïtes del món duen el nom de Manresa. L'any que ve, l'Ajuntament de la ciutat organitza el Projecte Manresa 2022 per celebrar també aquests 500 anys de l'arribada i l'estada d'Ignasi de Loiola a la ciutat. A la capital de Bages, Ignasi s'hi va estar prop d'un any i va tenir una experiència reveladora, "una mena de tsunami interior", que va marcar la seva vida i el va dur a fundar la Companyia de Jesús.

El programa

"Signes dels temps" és un dels programes més veterans de TV3, amb 35 anys d'emissió. Des del març del 2020 es presenta amb un nou format dirigit i presentat per la periodista Montserrat Esteve, amb Agustí Vila de realitzador, Imma Segarra de productora, Joan Grané d'ajudant de realització, Roser Costa a la producció, Eulàlia Tort a la redacció i Àngels Serres a la documentació.

El programa vol ser un espai de reflexió obert i pròxim sobre l'actualitat de l'Església catòlica, amb protagonistes d'aquí i d'arreu del món que treballen per defensar els drets humans, la cultura de la pau i la no-violència, l'espiritualitat, la justícia social i la sostenibilitat del planeta. "Signes dels temps" tracta temes pròxims a la realitat quotidiana, tenint en compte els valors cristians, i posa en valor el sentit de la vida religiosa en una societat cada cop més secularitzada. A més, amplia la mirada cap a l'ecumenisme, el diàleg interreligiós i la saviesa de les tradicions.

tv3.cat/signesdelstemps
facebook.com/signesdelstemps
twitter.com/signesdelstemps

Anar al contingut