Demà, Salàs de Pallars, a "Salut i muntanyes"
Demà, Salàs de Pallars, a "Salut i muntanyes"

Salàs de Pallars, a "Salut i muntanyes"

Demà, divendres 11 de novembre, a les 22.15, el 33 estrenarà un nou capítol de "Salut i muntanyes", el programa que explica la vida als pobles de muntanya a través de diversos elements identificatius.

En aquesta ocasió, Eva Clausó visitarà Salàs de Pallars, al Pallars Jussà.

"Els secrets de Salàs de Pallars: la cosidora d'època de la Vall Fosca i el misteriós Herr Keller"

En aquest capítol, la reportera Eva Clausó visitarà la comarca del Pallars Jussà.

La primera parada serà a Salàs de Pallars, a la Torre de Barta del s. IX, on viu l'Anna amb el seu marit. Després descobrirà els secrets de les botiguetes del poble de finals del s. XIX amb la Rosalia i el Sisco.

La ruta continuarà fins arribar als paratges de la Vall Fosca, on coneixerà la Carol a la Plana de Mont-ros, que fa vestits d'època i els ven als Estats Units. Descobrirà la història del poble, que alguns van batejar com la petita Barcelona del Pallars Jussà, de la mà dels seus veïns.

I acabarà gaudint de les vistes de l'estany Gento i el refugi de la Colomina, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb un personatge molt curiós, l'enginyer Albert Keller, que té més anys que Matusalem i li explicarà anècdotes de la construcció de la Central Hidroelèctrica de Capdella.

El format

En cada capítol de "Salut i muntanyes", dirigit i presentat per Eva Clausó, l'espectador s'acostarà a una població de Catalunya i al seu entorn d'una manera original i diferent. Serà a través d'elements característics de cada poble, com ara la gastronomia, les històries, l'esport o els seus habitants més originals i carismàtics. El programa donarà una visió general però també concreta de les diverses particularitats de cada zona. I tot amb la mirada curiosa i aventurera de la presentadora.

"Salut i muntanyes" visitarà sis pobles de muntanya: Peramola (Alt Urgell), Vilamur, Llessuí, Caregue, Salàs de Pallars (Pallars Jussà) i Prullans (Cerdanya).

La presentadora

Eva Clausó Estival, nascuda a la Seu d'Urgell i llicenciada en Ciències de la Comunicació per la UAB, ha estat corresponsal de TV3 al Pirineu i a Andorra durant setze anys. A TV3 ja va dirigir i presentar "Tatuats pels Pirineus" (2017). Amb "Salut i muntanyes", el seu últim projecte, torna a TV3 per mostrar a l'espectador els pobles que s'amaguen darrere les muntanyes catalanes.

Anar al contingut