DIMARTS, A LES 22.30

"Rutines", el quart capítol de "Pròxima estació"

Demà, 27 d'agost, a les 22.30, el programa que descobreix la vida als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) explicarà com són les rutines dels que treballen als ferrocarrils.

Enric Lucena coneixerà una sèrie de passatgers i treballadors amb unes històries que de tan quotidianes poden passar desapercebudes i, de fet, són d'allò més curioses. Una d'elles és el tren dels nens, que cada dia porta 150 alumnes d'entre tres i onze anys a l'escola Els Xiprers de Vallvidrera. La línia Lleida – La Pobla és un món a part, on tothom es coneix, has de demanar parada en algunes estacions i encara hi ha interventors, com la Maribel, que és tota una institució. A l'oficina d'objectes perduts de plaça Catalunya ja no els sorprèn res: hi tenen bicicletes, patinets, ordinadors i tot el que us pugueu imaginar.  Amb el periodista Antoni Bassas el programa farà la ruta Ho Chi Minh; així s'anomenava el camí que anava de l'estació de Bellaterra fins a la UAB abans que hi arribés el ferrocarril. Tot això i molt més en el quart capítol de "Pròxima estació".

Pròxima estació

"Pròxima estació" segueix el fotògraf, periodista i historiador Enric Lucena, que s'endinsa en l'univers dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per descobrir històries i anècdotes curioses dels treballadors i usuaris. És una docusèrie de 5 episodis que explora aquest univers d'andanes, vagons, túnels, tallers i estacions de muntanya per mostrar una col·lecció de retrats dels protagonistes que intervenen en cada capítol. I és que entre els milers d'usuaris que cada dia viatgen en els ferrocarrils, també hi ha passatgers coneguts per la seva feina, com la periodista Elisenda Pineda, que es va adormir al tren i es va despertar en una via morta, o el cuiner Marc Ribas, que utilitza els Ferrocarrils com a oficina mòbil per escriure les receptes del "Cuines" de TV3. Aquestes converses, i moltes d'altres, es poden veure a "Pròxima estació".

Enric Lucena

Enric Lucena és el conductor del programa. Llicenciat en Història de l'Art, és fotògraf i periodista. Especialitzat en retrats i en fotografia d'espectacles, ha publicat quatre llibres de fotografies i en diversos mitjans. Com a periodista, ha treballat de redactor, guionista, reporter i presentador en mitjans com TV3 ("Tarda oberta"), Catalunya Ràdio ("El matí de Catalunya Ràdio) i Localia TV ("52", Premi Ondas al millor programa de TV local).

"Pròxima estació" és una producció de TV3 amb la col·laboració de The Mediapro Studio i la participació de FGC que s'emet els dimarts a les 22.30.

tv3.cat/pròxima-estacio
Anar al contingut