Roger Escapa ha obert La Marató des d'"El suplement" i ha actualitzat el primer marcador del dia

La Marató 2019 ha arrencat avui, a les 8.00, amb una edició especial d'"El suplement", amb Roger Escapa, des del Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona, i amb entrevistes a la investigadora Susan Webb, a la presentadora Isabel Gemio i al rumber El Petitet, amb testimonis, connexions amb TV3 i actualitzacions del marcador.

A les 8.00 del matí, "El suplement", amb Roger Escapa, ha arrencat La Marató 2019 amb una edició especial del programa que ha posat el focus sobre les malalties minoritàries. La presidenta de la CCMA en funcions, Núria Llorach, ha destacat que "la Marató és un èxit perquè l'hem acostat a la gent, i que la divulgació és tan important com la recaptació". Llorach també ha recordat que La Marató "té dos grans objectius: la recaptació de donatius per una banda, però també, i molt important, la divulgació i sensibilització sobre les malalties que s'aborden". A continuació, Roger Escapa i Quim Masferrer han fet tot seguit una salutació conjunta, abans de passar a les entrevistes a Susan Webb, investigadora de l'Hospital Sant Pau de Barcelona; Alba Vergés, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, i Maria Márquez, afectada amb síndrome d'Apert.

A partir de les 10.00, s'ha emès una conversa entre Roger Escapa i la presentadora Isabel Gemio, que té un fill amb una malaltia minoritària. Gemio ha explicat que "com a persona coneguda va decidir que no podia quedar-me al marge amb el meu dolor, en la intimitat, perquè es poden canviar molt les coses si tots fem alguna cosa". A continuació s'ha fet una taula sobre cures pal·liatives amb Jordi Cruz, president a Catalunya de la Federació Espanyola de Malalties Rares i pare de la Sofia, que pateix la malaltia de Sanfilippo, un tipus de mucopolisacaridosis (MPS); Elisabet, mare de la Ivet, amb malaltia MSD, i el doctor Carlos Rodrigo, cap de pediatria de l'Hospital Germans Trias i Pujol. Ha seguit un reportatge sobre la postpòlio i l'actuació de Miquel Fernández i Gabriela Richardson, que han interpretat la cançó "Ballant a la foscor", inclosa al disc de La Marató.

A les 11.00, l'entrevistat ha estat el rumber El Petitet, que ha recordat que "vaig estar quatre mesos en un llit i els metges em deien que era una depressió. No era cap depressió. Jo vaig acceptar la mort de la meva mare, però no vaig acceptar mai el que em passava. Sort que vaig anar a la sanitat pública. Em va agafar l'Estrella i em va dir: fill meu, tu tens miastèmia gravis".

Tot seguit s'ha fet una taula sobre com afrontar una malaltia minoritària, amb el doctor Eduardo Brignani, psicòleg amb gran experiència en l'atenció a les famílies afectades per diferents malalties minoritàries; la doctora Gemma Aznar, neuropediatra; Júlia Vázquez, nena amb síndrome de Barret; Montse Flamarich, mare de Júlia i farmacèutica; Ana Mendoza, presidenta de l'Associació MPS, membre de Fecamm i mare de Víctor, amb síndrome de Morquio. Ha tancat l'hora Victòria Riba i Mariona Castillo amb la cançó "Llum de la vida".

A les 12.00, Roger Escapa ha entrevistat Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató, i Vicent Sanchis, director de TV3. Tot seguit, ha tingut lloc l'entrevista als esportistes Alba Coma, amb espina bífida i campiona d'esquí alpí adaptat, i Marcos Bajo, atleta amb Retinosis Pigmentària. I finalment, l'entrevista al duet Amaral i l'espai "Un restaurant caníbal a Berlín", amb Paula Molès.  

catradio/suplement

facebook/elsuplement

twitter/elsuplement

instagram/elsuplement

spotify/elsuplement

Anar al contingut