"1-O"
El documental també es podrà veure a les Illes a través de l'emissió simultània pel 33

TV3 i el 33 recuperen el documental "1-O". Després, a TV3, l'especial "Veus de l'1-O"

El documental també es podrà veure a les Illes a través de l'emissió simultània pel 33

Després de l'èxit d'audiència del documental "1-O", emès aquest dimarts a "Sense ficció", amb 1.135.000 espectadors i una quota del 34,4%, TV3 i el 33 el tornen a emetre demà, dissabte 13 de gener, a les 21.55, i a tv3.cat/directe/tv3, amb drets d'emissió a Espanya només durant l'emissió. A TV3 a la carta es podrà veure amb drets d'emissió a Catalunya. A continuació, a TV3, hi haurà el programa especial "Veus de l'1-O", conduït per Xavi Rosiñol, i que comptarà amb la presència de Lluís Arcarazo, director del documental. A més, també hi haurà al plató diversos testimonis que explicaran com van viure aquell dia.

Aquest dimarts, el programa de TV3 "Sense ficció" va fer un rècord històric amb 1.135.000 espectadors i una quota del 34,4%. Pel que fa a mitjans digitals, també va tenir unes dades importants: "1-O" va tenir a internet uns 20.000 usuaris únics, i a Twitter va gener més de 115.000 missatges i va ser el segon programa més comentat a Espanya. A més, l'etiqueta #1octubreTV3 es va posicionar com a "trending tòpic" mundial durant tres hores.

Demà, a partir de les 21.55, TV3 i el 33 ofereixen la reemissió d'"1-O", dirigit per Lluís Arcarazo i produït per Mediapro. A continuació, a TV3, el programa especial "Veus de l'1-O", conduït per Xavi Rosiñol, comptarà amb el director del documental, Lluís Arcarazo, i alguns dels protagonistes, que analitzaran l'èxit que ha tingut aquesta producció. També comptarà amb una trentena de persones que van ser testimonis del que va passar l'1 d'octubre del 2017.

Durant aquest especial, TV3 emetrà algunes de les imatges inèdites enviades per milers d'espectadors que van viure aquella jornada. Per altra banda, experts i investigadors donaran resposta a algunes de les preguntes que suggereix el documental, i es plantejarà la qüestió sobre què ha canviat aquest fet a la societat catalana. A més, el programa també comptarà amb diferents periodistes, d'aquí i de fora que van cobrir la jornada.

Tant el documental "1-O" com el programa especial "Veus de l'1-O" es podran seguir en directe a internet, a tv3.cat/directe/tv3, amb drets d'emissió a tot Espanya.

"1-O"

El 6 de setembre del 2017 el govern de la Generalitat va convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Malgrat que el govern espanyol en va prohibir la celebració, l'1 d'octubre més de dos milions de persones van acudir als centres de votació. Les imatges de les urnes clandestines, les votacions i les càrregues policials, que van causar més de mil ferits, van fer la volta al món.

Al documental no hi apareix cap polític, es tracta d'una crònica del que va passar durant la jornada i els dies posteriors al referèndum, que posa èmfasi en l'organització i la participació que, malgrat els obstacles, ciutadans anònims van fer possible.

"1-O" fa un seguiment de com es va desenvolupar la jornada en cinc centres electorals, i posa de relleu el que es va viure a tot arreu: neguits, incerteses, pors i il·lusions. En cadascun dels punts filmats, un ciutadà anònim narra aquell dia, des del seu punt de vista. Aquests testimonis s'han registrat temps després, i és un relat elaborat arran de la reflexió de tot el que va succeir l'1 d'octubre. Entre aquests hi ha l'actriu Sílvia Bel, i també recull el cas de Roger Español, el jove que va perdre un ull a causa de l'impacte d'una bola de goma.

Al llarg del dia, al carrer i als col·legis electorals s'hi podien sentir diverses proclames: "votarem", "democràcia", "el carrers seran sempre nostres", "no passaran", i el cant dels Segadors per acabar amb "hem votat". No se sap que passarà en un futur, però el que ha quedat gravat en la consciència col·lectiva és que hi ha un abans i un després de l'1 d'octubre.

Fitxa tècnica

- Guió i direcció: Lluís Arcarazo
- Productor: Jaume Roures
- Producció executiva: Bernat Elias
- Producció: Ariadna Terribas
- Realitzador: Xuban Intxausti
- Muntatge: Ona Bartrolí
- Música original: Xavier Capelas i Alfred Tapscott

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut