L'equip de l'"Efecte wow", del canal Super3.
L'equip de l'"Efecte wow", del canal Super3.
Dijous, a partir de les 20.15

Rebentant una caixa forta, al dijous de ciència del canal Super3

Demà, a partir de les 20.15, el canal Super3 oferirà, com cada dijous, nous continguts dedicats als experiments i la divulgació científica. El vespre de ciència començarà amb un nou capítol d'"Efecte wow", en què l'equip de Dani Jiménez experimentarà amb una reacció química que mai s'havien atrevit a provar. Tot seguit, el divulgador científic nord-americà Steve Spangler dedicarà "Bricociència" a experimentar amb els gasos.

"Efecte wow" (a les 20.15 i a les 20.45)

Demà, dijous, el canal Super3 oferirà dos capítols del programa d'experiments "Efecte wow", dirigit i presentat pel físic i divulgador científic Dani Jiménez.

Rebentant una caixa forta: Quan el Dani tanca en una caixa forta un deliciós mochi que tot l'equip es volia menjar, el Jordi, la Pat i la Bet comencen a pensar i a provar maneres de trencar-la. Amb nitrogen líquid, amb una radial, a cops de martell, intentant que el Dani els torni la clau… Res no serveix! Només els falta provar la reacció química que mai s'han atrevit a fer: la termita. Aconseguiran el seu objectiu?

Lluita contra el foc: En una lluita cos a cos, qui guanya: el foc o els materials aïllants? El Dani no les té totes veient les proves fallides, però el seu equip es posa les piles per obtenir el material més aïllant i més resistent del mercat! El duel està servit. La batalla és perillosa i només hi pot haver un vencedor.

"Efecte wow" és una producció de TV3, amb la col·laboració de CreaCiència i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

"Bricociència" (a les 20.25)

Al programa "Bricociència", el divulgador científic Steve Spangler, estrella de YouTube als Estats Units, s'empesca tota mena d'experiments que els espectadors també poden fer des de casa amb materials fàcils de trobar.

El capítol de demà se centrarà en els gasos: són invisibles, però poden servir per apagar foc, per canviar-nos la veu i per deixar els amics ben xops si els fem una broma. Steve Spangler ensenyarà a dominar la potència dels gasos a casa. En aquest programa, a part de molts altres experiments, tancarà 25 persones en un camió amb més de mil minicoets plens d'aigua i Alka-Seltzer. Què pot anar malament?

 

Diumenge, més ciència al Super3

Els vespres de ciència, que s'emeten cada dijous al canal Super3, amb els programes "Efecte wow" i "Bricociència", es poden tornar a veure el diumenge a la tarda, a partir de les 17.30, al canal infantil.

 

super3.cat

facebook/super3

instagram/super3

youtube/super3

 

super3.cat/efectewow

super3.cat/bricociencia

 

#EfecteWow

Anar al contingut