Raül Romeva, conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, a "Els matins": "La meva funció és crear un departament perquè això acabi sent un ministeri"

En declaracions a "Els matins" de TV3, el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha explicat que el seu departament no ha canviat de nom i que les funcions continuen sent les mateixes. Romeva ha concretat que la seva funció és crear un departament que acabi sent un ministeri. El conseller s'ha referit a l'accident de Freginals i ha explicat que totes les famílies de les víctimes han estat localitzades. Romeva ha dit que, en aquest cas, el govern ha estat a l'altura, i ha comentat que el primer ministre italià ha estat rebut i atès, en tot moment, pel president Puigdemont. Per contra, no ha volgut valorar l'actuació del govern espanyol. Sobre l'acord entre la UE i Turquia, l'ha qualificat de "nefast, inútil i immoral".

ACCIDENT A L'A7 A FREGINALS

"Falten dues famílies per arribar, però estan localitzades. Tots els departaments i els professionals hi estan treballant. Ara estem acabant d'identificar les víctimes perquè les famílies se les puguin emportar."

GESTIÓ PER PART DEL GOVERN CATALÀ I ESPANYOL

"El president Mariano Rajoy ni tan sols s'ha posat en contacte amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont."

"El primer ministre d'Itàlia, Matteo Renzi, va ser rebut i atès en tot moment pel president Puigdemont."

"El govern de la Generalitat ha estat a l'altura. Les gestions que s'han fet, en tots els àmbits, han estat les pertinents. El govern espanyol valorarà quina és la seva gestió i donarà les explicacions que cregui que hagi de donar, és la seva responsabilitat. Nosaltres hem fet el que havíem de fer, gestionar una crisi molt complexa en què les víctimes són persones joves i de moltes nacionalitats."

DEPARTAMENT D'AFERS EXTERIORS I TARGETA DE VISITA

"El Departament d'Afers Exteriors no ha estat mai suspès com a tal. No hi ha un canvi de nom del departament i les funcions són les mateixes que hi havia. El que hi ha és un conflicte sobre la denominació."

"No hi ha típex enlloc, ni en la targeta de visita ni en la denominació. No és un tema de nom."

"Com a govern, tenim una responsabilitat democràtica de posar en marxa les estructures d'estat que no tenim per poder, en un moment donat, esdevenir un estat. La meva funció és crear un departament perquè això acabi sent un ministeri."

"Tenim un debat polític i voldríem que el govern espanyol s'assegui a la taula a discutir políticament de la qüestió."

ACORD UE-TURQUIA SOBRE REFUGIATS

"L'acord és nefast. Serà inútil, i, pel que fa als drets, és immoral. No es pot plantejar que una qüestió com aquesta es pugui gestionar per la via de les deportacions i de posar murs. Li auguro molt poc recorregut."

tv3.cat/elsmatins

facebook.com/elsmatins

twitter.com/@elsmatins

Anar al contingut