Ramon Espadaler destaca que els robatoris amb violència a les comarques de Girona s'han reduït

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller d'Interior ha atribuït aquest descens a una coordinació policial reforçada des de la tardor passada.

El conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha destacat que els robatoris amb violència a les comarques de Girona s'han reduït a la meitat en els últims tres mesos. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Espadaler ha atribuït aquest descens a una coordinació policial reforçada des de la tardor passada, i ha assegurat que el dispositiu que el Departament d'Interior està aplicant en els últims mesos per combatre els assalts amb violència en habitatges està donant resultat: "A la demarcació de Girona hi ha hagut una certa confusió, perquè potser no ens hem explicat prou bé. L'evolució ha estat de 62 robatoris amb força a l'octubre, 77 al novembre, i al desembre, quan l'operatiu regional ja estava en funcionament, vàrem baixar a 29. Ho dic perquè és important que vegem les tendències, que hi ha una resposta i que és efectiu."

Aquesta setmana, els Mossos d'Esquadra han elevat l'alerta per prevenir aquests delictes al màxim nivell, és a dir, l'han estès a tot el territori. Fins ara, la coordinació entre els diferents cossos policials s'havia intensificat només a les comarques gironines, després que el novembre passat el president de la patronal gironina, Jordi Comas, va morir a Platja d'Aro a causa d'un assalt a casa seva i es van succeir altres casos en poques setmanes.

catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut