Raimon Obiols aposta per una renovació del PSC i la construcció d'una aliança de progrés

L'eurodiputat del PSC assegura, en declaracions al programa "L'oracle", amb Xavier Graset, que no té res a comentar sobre qui ha de ser el cap de llista del PSOE a les generals perquè diu que el seu partit és el PSC

L'eurodiputat del PSC Raimon Obiols, impulsor del corrent Nou Cicle, defensa la necessitat d'obrir el partit a altres sectors de l'esquerra si vol tornar a governar a Catalunya.
Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, Obiols ha diferenciat el tripartit de la proposta que planteja la seva plataforma: "Nosaltres diem no a un tripartit tres però en canvi diem que cal treballar per una aliança que englobi, no únicament els socialistes, sinó altres sectors polítics i socials de Catalunya de l'esquerra i del centreesquerra per oferir una alternativa que pugui ser majoritària al 2014". L'eurodiputat socialista ha remarcat que "la renovació del PSC i la construcció d'una aliança de progrés són dos objectius indestriables. L'un no es pot aconseguir sense l'altre".
Raimon Obiols ha tret importància al fet que el cap de llista del PSOE a les eleccions generals del 2012 sigui o no José Luis Rodríguez Zapatero: "No tinc res a dir sobre això. El PSOE no és el meu partit. El meu partit és el PSC. El que hi hagi em semblarà bé". L'exprimer secretari dels socialistes catalans ha afegit: "Personalment, en aquesta discussió no m'hi fico perquè crec que no em pertoca, no tinc cap idea particular sobre el tema. Hi ha moltes altres qüestions que en aquests moments m'ocupen i m'interessen, no vull entrar-hi perquè crec que és especulatiu. No tinc un candidat preferit."
Obiols també ha dit que les opinions d'esquerres no tenen prou ressò perquè considera que la majoria de la premsa està en mans de la dreta: "Jo crec que no hi ha una plena llibertat de premsa a Catalunya en aquest moment". L'eurodiputat del PSC ha explicat: "No crec que hi hagi una presència de l'esquerra i del centreesquerra que pugui ser equiparable al que és la presència mediàtica que representa els interessos i les polítiques de la dreta i del centredreta", i ha assegurat: "Nosaltres no tenim diners per muntar un canal de televisió, ni per muntar una emissora de ràdio privada, ni per muntar un diari."
Anar al contingut