Dijous, a les 21.35

Quim Salarich, el millor català en modalitat alpina i el grup Animal a Boí Taüll, a "Temps de neu"

Demà, a les 21.35, Esport3 emetrà un nou capítol de "Temps de neu" amb Víctor Patsi, que aparca la pilota i agafa els esquís

A la secció "Neu&Snow", en aquest segon programa hi participa Gerard Aledo, conegut entre els seus com a Goku, veu solista i guitarra del grup Animal. Cada setmana, un representant del panorama musical català és a pistes o a muntanya nevada, on hi fan una activitat, i els convidats músics trien un tema icònic del seu repertori i l'interpreten en un lloc inversemblant per a ells, en ple paratge nevat. Liderats pel cantant Guillem Solé, el grup Buhos van ser els primers músics convidats al programa. Ara és el torn d'Animal. L'activitat de muntanya que fa en Goku s'anomena "splitboard" i consisteix a separar en dues parts la taula de surf, practicar el muntanya amunt amb pells de foca com la gent de "skimo" i tornar a fixar les dues parts de la taula de surf en una de sola per viure, en clau surfera, una baixada per una pala fora pista. El rodatge es va fer a Boí Taüll, Lleida.

A "La veu de l'esquiador", en el primer programa vam veure que els esquiadors tenen molt rovellada la sintonia musical del programa. La sintonia, obra del compositor David Foster i banda sonora dels Jocs Olímpics de Calgary 88, sembla fàcil de reproduir, però la realitat és una altra. L'experiment ha començat a l'estació de Vallter 2000 i té continuïtat a Boí Taüll.

A la secció "Històries de neu", Toni Real, assegut en un telecadira en marxa amb Víctor Patsi, repesca algun reportatge icònic dels molts que ha fet durant els 30 anys en què ha estat al capdavant del programa. Aquesta setmana: "L'home que no coneixia els estius". Un monitor d'esquí que empalmava sistemàticament les temporades d'hivern a l'hemisferi nord (Baqueira) amb les de l'hemisferi sud (Portillo, Xile). 365 dies l'any sense estiu.

L'entrevista de la setmana és a Quim Salarich, el millor representant català en la modalitat alpina d'eslàlom i integrant de l'equip espanyol de la RFEDI. L'entrevista es fa a la glacera de Saas Fee, a Suïssa, a 3.500 metres d'altitud.

Llum pròpia i molta energia, la que desprenen els tres col·laboradors en clau videobloguera. Steffi Troguet trasllada els espectadors a la seva aventura d'alta muntanya a l'Himàlaia. Leo Tarrat explica trucs i què és, per a ell, el "freeski" i Dani Fornell es posa les botes fent de les seves com el que és, el youtuber del "Temps de Neu".

I a qui no li faci mandra llevar-se ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora, imatges de la primera baixada per pista, just en el moment en què s'obren els remuntadors, a "Obrint la pista".

tv3.cat/temps-de-neu

 

Anar al contingut