El director de "Quèquicom", Jaume Vilalta, recull el premi de la mà de l'alcaldessa de La Corunya, Inés Rey.
El director de "Quèquicom", Jaume Vilalta, recull el premi de la mà de l'alcaldessa de La Corunya, Inés Rey.

"Quèquicom" recull el Premi Prismas a la Divulgació 2019

El director del programa "Quèquicom", Jaume Vilalta, va recollir diumenge el Premi Prismas a la Divulgació 2019 pel capítol "Desextinció: reviure una espècie", en què es planteja el repte de recuperar una cotorra desapareguda a partir d'un exemplar dissecat.

Diumenge, 17 de novembre, va tenir lloc el lliurament dels XXXII premis Prismas, el guardó més reconegut a l'estat espanyol en el camp de la divulgació científica, en un acte presidit per l'alcaldessa de La Corunya, Inés Rey. El jurat d'aquests guardons, format per científics i periodistes, va considerar, per unanimitat, atorgar el premi a la modalitat de vídeo al capítol del programa de ciència del 33, "Quèquicom", "Desextinció: reviure una espècie", basat en un reportatge de Pere Renom i Cari Pardo". El jurat el va premiar "pel rigor científic, creativitat, claredat i senzillesa a l'hora de presentar un tema complex i fer-lo assequible a la societat". El director del laboratori del Centro Nacional de Biotecnologia (CSIC) i president del jurat, Lluís Montoliu, va afirmar que mai no havia vist una explicació tan didàctica de l'edició genètica.

Els Premis Prismas a la Divulgación, que enguany ja arriben a la 32ena edició, són una iniciativa dels Museos Científicos Coruñeses que posen en valor la difusió de la cultura científica i donen suport a tots els professionals que treballen en aquest camp.

"Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, que s'emet cada dimecres a les 22.00, va estrenar aquest reportatge el 19 de desembre del 2018.

tv3.cat/quequicom
facebook.com/quequicom
@quequicom33

Anar al contingut