"La forja i el ganivet", de "Quèquicom", premi Bonaplata 2019.
"La forja i el ganivet", de "Quèquicom", premi Bonaplata 2019.

"Quèquicom", Premi Bonaplata 2019

El programa de divulgació científica del canal 33, "Quèquicom", dirigit i presentat per Jaume Vilalta, ha estat guardonat amb el Premi Bonaplata 2019, dins la categoria "Patrimoni", pel reportatge "La forja del ganivet". Aquest premi, que s'ha lliurat aquesta tarda, l'atorga l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial (AMCTAIC).

Avui, dimarts 10 de desembre, a les 19.00, ha tingut lloc l'acte de lliurament dels premis de la 27a edició dels Premis Bonaplata 2019, que atorga l'AMCTAIC. Dins la categoria "Premi Especial de Patrimoni", el programa "Quèquicom" ha estat guardonat per la valoració del patrimoni industrial, tècnic i científic, pel reportatge "La forja del ganivet", de Fina Brunet i Cari Pardo, dirigit i presentat per Jaume Vilalta. En aquest capítol es parla de l'evolució de les eines de tall i es pot entendre com els humans treballaven les pedres per convertir-les en eines de defensa i sobreviure. També explica l'evolució dels diversos materials fins al segle XI amb la introducció de la Farga Catalana i com, a partir d'aquí, van arribar a fabricar-se eines com les destrals i els ganivets.

El programa "Quèquicom" és una producció del Departament de Documentals de TV3 que divulga la ciència, la natura i la tecnologia des del 2006. Les explicacions científiques des del plató són un referent per la claredat, però també pel rigor amb què es dona llum a conceptes i teories difícils de transmetre al gran públic. Durant aquest llarg recorregut, que inclou més de 350 reportatges de producció pròpia, "Quèquicom" ha mantingut l'essència i la voluntat de fomentar l'esperit crític i la curiositat intel·lectual en l'espectador des dels seus inicis.

Els premis Bonaplata s'atorguen a les persones o institucions que han contribuït a valorar el patrimoni industrial en diversos aspectes. "Quèquicom" ha estat guardonat

"Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, que s'emet cada dimecres a les 22.00, va estrenar aquest reportatge el 19 de desembre del 2018 i té previst reemetre'l pròximament.

tv3.cat/quequicom
facebook.com/quequicom
@quequicom33

Anar al contingut