Demà, a les 22.10

"Quèquicom" estrena "Connectats als cavalls"

Aquest dimecres 11 de març, a les 22.10, al 33, "Quèquicom" estrenarà el reportatge "Connectats als cavalls", en què s'explica, per exemple, com es doma un cavall o com és que hi ha persones amb dificultat psicològiques que connecten tan bé amb aquest animal.

En aquest nou capítol de "Quèquicom", l'espectador podrà conèixer com s'ensinistra un cavall de manera efectiva i respectuosa, per assolir l'excel·lència en la tècnica de la doma, per localitzar-ne les malalties i curar-los, per utilitzar-los com a teràpia en persones i per salvar una raça d'èquids amenaçada, el ruc català.

Hi intervenen Santi Serra, entrenador a Sercam Shows; Bettina Bohm, entrenadora de doma clàssica; Toni Ballester, veterinari d'èquids; Antoni Valentí, de la revista "Hípica catalana"; Lídia Picas, mare d'Oriol Hidalgo, un genet que té síndrome d'Asperger, i Manel Cruz, equinoterapèutic del delta del Llobregat.

Tot seguit, a les 22.38, el programa tornarà a emetre el reportatge "Prevenir les allaus", de Pere Renom i Cari Pardo, que parla dels diferents tipus de neu i allaus i explica com reconèixer-los.

La neu es forma als núvols per un procés sorprenent que es diu "sublimació inversa", però un cop a terra es comporta de manera poc previsible. En aquest reportatge de "Quèquicom", Pere Renom puja esquiant a un cim de 2.417 metres d'altitud amb dos muntanyencs experimentats, un dels quals, Ivan Afonso, va sobreviure a una allau fa 20 anys. Ara, la nivologia ha avançat molt. Lauegi (allau en aranès) és l'equip de nivòlegs que determina l'estabilitat de la neu per fer la predicció diària de seguretat. Les estacions d'esquí i els seus accessos estan sota control constant i en ocasions es provoquen explosions per evitar l'acumulació de neu. El gall fer viu als boscos pròxims. És compatible l'esquí amb la conservació de la fauna d'alta muntanya?

Hi intervenen Ivan Afonso, tècnic de fauna; Isaac Castet, agent de medi ambient; Montserrat Bacardit i Ivan Moner, tots ells del Conselh Generau d'Aran.

"Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, s'emet cada dimecres a les 22.00.

 

tv3.cat/quequicom
facebook.com/quequicom
@quequicom33

Anar al contingut