Quatre títols coproduïts o participats per 3Cat, al Festival In-Edit

L'edició d'enguany de l'In-Edit, que se celebrarà del 26 d'octubre al 5 de novembre a Barcelona, comptarà amb la presència de quatre documentals participats o coproduïts per 3Cat: "Revolutionary Quartet, l'enigma Gerhard", de Xavier Bosch i Josep Badell; "Sempre Dharma", d'Aleix Barba i Marc Sirisi; "La singla", de Paloma Zapata, i "Morente & Barcelona", de Jordi Turtós.

Fidel al seu nom, In-Edit busca el millor del documental musical tant a escala nacional com internacional, acollint les propostes més diverses, inèdites i inspiradores. I en aquesta edició, la vint-i-unena, 3Cat hi serà present amb dues coproduccions, que participaran en la Secció Oficial Nacional - "Revolutionary Quartet, l'enigma Gerhard", de Xavier Bosch i Josep Badell, i "Sempre Dharma", d'Aleix Barba i Marc Sirisi-, i dos títols participats, que ho faran fora competició en la Secció Panorama nacional - "La singla", de Paloma Zapata, i "Morente & Barcelona", de Jordi Turtós-.

"Revolutionary Quartet, l'enigma Gerhard", una producció de Trementina Produccions en coproducció amb 3Cat i dirigida per Xavier Bosch i Josep Badell, fa un incisiu repàs a la vida i l'obra de Robert Gerhard. A través del Quartet Gerhard, el documental s'endinsa en la vida i l'obra d'un dels compositors més importants del segle XX i pare de la música electrònica europea que, inexplicablement, ha quedat en l'oblit durant dècades. Quin deu ser l'enigma que envolta la seva figura?

"Sempre Dharma", d'Aleix Barba i Marc Sirisi, és un documental sobre els cinquanta anys d'història de la Companyia Elèctrica Dharma. Una tribu musical d'amics i germans que va saber fusionar música tradicional catalana amb jazz i rock fins a esdevenir part essencial de la banda sonora popular del país. El documental, una producció de We Are Rv Films en coproducció amb 3Cat, rescata la història de la banda i l'acompanya fins a la clamorosa actuació al Palau de Sant Jordi l'abril d'aquest any.

El Festival de Cine Documental de Tessalònica va ser l'escenari de l'estrena de "La singla", un documental de Paloma Zapata amb participació de 3Cat. La directora segueix la pista d'Antonia Singla Contreras, una ballarina de flamenc sorda d'impressionant talent nascuda als suburbis gitanos de Barcelona, que va desenvolupar la seva tècnica a partir de la seva discapacitat.

"Morente & Barcelona" és un treball en què Jordi Turtós ofereix l'oportunitat de conèixer més a fons la personalitat artística d'Enrique Morente i reivindicar la cultura popular que reviu la interculturalitat essencial de Barcelona; mostrant una ciutat molt flamenca que, en realitat, mai ha estat una ciutat flamenca. El documental, una producció d'Elsabeth Produccions amb la participació de 3Cat, permet recordar la Barcelona que va esdevenir l'escenari idoni per a que el cantaor tingués l'oportunitat d'experimentar i ser lliure, posant en pràctica la seva heterodòxia i cercant nous camins i llenguatges.

In-Edit porta més de 20 anys sent el festival més important del país dedicat exclusivament a l'exhibició de documentals musicals. Des del seu naixement, ha estat present en diversos països com Alemanya, Països Baixos, Grècia, Xile, Brasil, Mèxic, Perú, Colòmbia i Argentina, acollint més de 90 edicions arreu del món.

tv3.cat/senseficcio 

Anar al contingut