Si en aquests Gaudí tots han guanyat, tots hi guanyem
"Las niñas", protagonitzada per Andrea Fondos

Quatre produccions participades per TV3, guardonades als Premis Feroz

Quatre pel·lícules amb participació de TV3 han estat premiades als Premis Feroz 2021 que es van entregar ahir a la nit. Les pel·lícules "Las niñas", "No mataràs", "Los europeos" i "Rifkin's Festival", van rebre un total de sis guardons en diferents categories

Ahir a la nit es van donar a conèixer els guanyadors dels Premis Feroz 2021, en una gala marcada per les limitacions per la Covid. Quatre produccions amb participació de TV3 van rebre sis premis en total.

El film "Las niñas", dirigit per Pilar Palomero, es va emportar el premi a millor pel·lícula dramàtica, millor direcció i millor guió. S'ha convertit en la pel·lícula més premiada en aquesta edició i s'ha emportat els tres premis més importants dels sis als quals estava nominada.

"No mataràs", el segon llargmetratge del manresà David Victori, va rebre el premi a millor actor protagonista per a Mario Casas. "Los europeos", dirigida per Víctor García León, va guanyar el premi a millor actor de repartiment per a Juan Diego Botto. I "Rifkin's Festival", de Woody Allen, va rebre el premi FlixOlé al millor cartell, dissenyat per Jordi Labanda.

Els Premis Feroz són uns guardons cinematogràfics creats el 2013 per l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE), per reconèixer el mèrit i la qualitat de les produccions cinematogràfiques de cada any.

"Las niñas"

"Las niñas", dirigida i escrita per Pilar Palomero i protagonitzada per Andrea Fandos i Natalia de Molina, es va estrenar mundialment al Festival Internacional de Cinema de Berlín, la Berlinale 2020.

"Las niñas" és una producció d'Inicia Films i BTeam Prods, que compta amb la participació de Ràdio Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó i Movistar Plus, i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També té la participació del Programa Media i d'Ibermedia, el govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa. 

Sinopsi

La Celia (Andrea Fandos) és una nena d'11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i que viu amb la seva mare (Natalia de Molina). La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics del 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

"No mataràs"

"No mataràs" és el segon llargmetratge del cineasta manresà David Victori. Aquest thriller està protagonitzat per Mario Casas i la debutant Milena Smit.

És una producció de Filmax amb la participació de Movistar, TVE i TV3.

Sinopsi

"No mataràs" explica la vida d'en Dani, un bon noi que durant els últims anys de la seva vida s'ha dedicat exclusivament a cuidar el seu pare malalt i que decideix reprendre la seva vida després de la mort del pare. Justament quan ha decidit emprendre un llarg viatge, coneix la Mila, una noia inquietant i sensual que convertirà una nit en un autèntic malson. Les conseqüències d'aquesta trobada portaran el Dani fins a un punt en què es plantejarà coses que no s'hauria pogut imaginar mai.

"Los europeos"

"Los europeos" està dirigida per Víctor García León i protagonitzada per Raúl Arévalo, Juan Diego Botto, Stéphane Caillard, Carolina Lapausa, Boris Ruiz i Georgina Latre.

Està produïda per Gonita Filmacción, Apache Films, A Contraluz Films, Los Europeos la película AIE i In Vivo Films (França), amb la col·laboració de RTVE, l'ICAA, l'ICEC, TV3, IB3 i Orange. Filmax se n'encarrega de la distribució i les vendes internacionals.

Sinopsi

El film narra la història de Miguel Alonso, que es guanya la vida com a delineant, i d'Antonio, el fill tarambana del seu cap que l'arrossega a estiuejar a Eivissa, on li han parlat de com és de fàcil lligar amb europees. Després dels primers passos desesperats amb unes noies valencianes que es troben quan arriben a l'illa, els dos amics van coneixent la particular fauna de gresca que pul·lula per Eivissa amb ganes de passar-s'ho bé. Mentre Antonio enllaça festes i sortides nocturnes, Miguel, més escèptic, prefereix mantenir-se'n al marge... fins que se sent seduït per Odette, una francesa encantadora.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut