Quatre produccions amb participació de TV3 opten als Premis Feroz

La coproducció de TV3 "Les distàncies" i les pel·lícules amb participació de TV3 "La enfermedad del domingo", "El árbol de la sangre" i "Petra" optaran als Premis Feroz en diferents categories. La gala d'entrega dels guardons serà el 19 de gener del 2019 a Bilbao.
Actualitzat

Els Premis Feroz són els guardons que entrega l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya, formada per més de 170 periodistes i crítics. Es van crear  el 2013 amb caràcter anual per reconèixer el mèrit i qualitat de les produccions cinematogràfiques espanyoles de cada any.

"Les distàncies" (Alexandra Jiménez – Categoria Premi L'Oréal Professionel a la millor actriu protagonista / Elena Castillo - Categoria Premi al millor cartell)

El film dirigit per Elena Trapé i protagonitzat per Alexandra Jiménez, Miki Esparbé, Bruno Sevilla, Isak Férriz i Maria Ribera explica la història de l'Olivia, l'Eloy, el Guille i l'Anna, que viatgen a Berlín per visitar per sorpresa el seu amic Comas, que fa 35 anys. Ell no els rep com s'esperaven i, durant el cap de setmana, les seves contradiccions afloren i l'amistat es posa a prova. Junts descobriran que el temps i la distància poden canviar-ho tot.

"La enfermedad del domingo" (Ramon Salazar - Categoria Premi a la millor direcció / Nico Casal - Categoria Premi a la millor música original / Jordi Rius - Categoria Premi al millor cartell)

L'Anabel va abandonar la seva filla, la Chiara, quan només tenia vuit anys. Trenta-cinc anys després, la Chiara torna amb una estranya petició a la seva mare: li demana que passin deu dies juntes. L'Anabel veu, en aquest viatge, l'oportunitat de recuperar la seva filla; el que no sap és el propòsit ocult de la Chiara, i haurà d'enfrontar-se amb la decisió més important de la seva vida.

"El árbol de la sangre" (Lucas Vidal  - Categoria Premi a la millot música original)

"El árbol de la sangre" explica la història d'aquesta jove parella que viatja fins a l'antiga casa familiar per escriure la història comuna, un arbre genealògic que amaga un gran misteri que posarà en perill el seu amor. Un drama que repassa la història espanyola recent, centrant-se en les complicades relacions d'una família durant 25 anys.

"Petra" (Millor pel·lícula dramàtica / Bárbara Lennie - Categoria Premi L'Oréal Professionel a la millor actriu protagonista / Marisa Paredes - Categoria Premi a la millor actriu de repartiment / Joan Botey - Catgeoria Premi al millor actor de repartiment / Jaime Rosales, Michel Gaztambide i Clara Roquet - Categoria Premi al millor guió)

A la Petra, una jove artista rebel, tota la vida li han ocultat qui és el seu pare. Quan la seva mare mor inicia una recerca que la condueix al Jaume, un artista plàstic, poderós i despietat que maltracta tothom que l'envolta. En aquest camí cap a la veritat també coneix el Lucas, el fill del Jaume, i la Marisa, una fotògrafa humanista que no aconsegueix desprendre's de l'ombra del seu pare.

L'entrega dels Premis Feroz 2019 es farà el 19 de gener a Bilbao.

 

tv3.cat/ficcioicinema