Dimecres, a les 23.20

"Quan ataquen els taurons" analitza el comportament social d'aquests animals

Dimecres, 5 d'agost, a les 23.20, el 33 emet un nou capítol de "Quan ataquen els taurons", una sèrie documental produïda per National Geographic, que mostra escenes protagonitzades per una de les criatures més fascinants que habiten les profunditats del mar: el tauró.

Arreu dels grans oceans, hi ha indrets on els taurons es reuneixen en grans grups. Què fa que aquests animals normalment tan solitaris formin bandades i mostrin comportaments socials? Aquest capítol de "Quan ataquen els taurons" mostra diferents bandades de taurons: marraixos i tintoreres obligats a reunir-se a mar obert per aprofitar una font d'aliment inusual; taurons de cua negra de la Polinèsia francesa que es troben diversos cops l'any esperant que els peixos dels esculls s'ajuntin per reproduir-se, i els taurons martell, que van junts de dia, però se separen per buscar menjar a mar obert a la nit. Estudiar aquestes bandades augmenta el coneixement dels taurons i pot contribuir a la seva supervivència.

 

"Quan ataquen els taurons"

Durant els darrers cinquanta anys, el nombre d'atacs de tauró ha augmentat a les costes de tot el planeta. Molts d'aquests atacs i accidents tenen lloc en situacions i localitzacions sorprenents. A cada capítol de la sèrie, produïda per National Geographic, científics i experts investiguen els atacs protagonitzats per aquests animals en un lloc concret del planeta i intenten trobar-hi una explicació.

 

tv3.cat/33

 

Anar al contingut