Diumenge, 11 d'abril, a les 22.05

"Pujol: els secrets d'Andorra" a "30 minuts"

Diumenge, 11 d'abril, a les 22.05, TV3 estrenarà el "30 minuts" de producció pròpia "Pujol: els secrets d'Andorra", un reportatge de Genís Cormand i Xavier Bonet, en què es presenta, després de 8 anys d'instrucció, la reconstrucció del cas judicial de la família Pujol.

Del 1980 al 2014. Durant 34 anys, Jordi Pujol va mantenir un secret guardat a Andorra. Se'n va desentendre, va nomenar dos gestors perquè se'n fessin càrrec, va mirar cap a un altre cantó i va deixar passar el temps. El 2014, la informació va sortir bruscament a la llum, en portada, a la premsa. La família Pujol Ferrusola havia fet un moviment de 3,4 milions d'euros entre dos bancs d'Andorra. El secret va quedar al descobert. Era una deixa o eren diners de la corrupció?

El "30 minuts" presenta el reportatge "Pujol: els secrets d'Andorra", la reconstrucció del cas judicial de la família Pujol. La defensa, les acusacions, la família Pujol i diversos periodistes que han investigat el cas hi exposen el seu punt de vista, reconstrueixen el trencaclosques, expliquen la seva versió i plantegen els interrogants oberts.

És una organització criminal, la família Pujol Ferrusola, com assenyala el jutge? Els diners d'Andorra provenen d'una deixa de l'avi Florenci Pujol, com defensa la família? Venen de la corrupció i el tràfic d'influències, com asseguren les acusacions? Quins casos de possible corrupció busquen les investigacions judicials? Quin paper van tenir la policia patriòtica i l'operació Catalunya en el cas Pujol? Es van pressionar banquers andorrans per obtenir informació dels líders del procés i el nacionalisme català?

Han estat vuit anys d'instrucció judicial i encara hi ha tràmits pendents. "30 minuts" emet el reportatge "Pujol: els secrets d'Andorra" per mirar d'aclarir els grans interrogants. El cas està a punt d'entrar a la recta final.

Un reportatge de Genís Cormand i Xavier Bonet
Imatge i muntatge: Txus Navarro
Producció: Carles Fernández

Talls de "Pujol: els secrets d'Andorra"

"Per això presentem la querella", Jaume Asens a "Pujol: els secrets d'Andorra"

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/30-minuts/per-aixo-presentem-la-querella-jaume-asens-a-pujol-els-secrets-dandorra/video/6093771/

"Ha tingut en algun moment comptes a Andorra?" - "Pujol: els secrets d'Andorra"

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/30-minuts/ha-tingut-en-algun-moment-comptes-a-andorra-pujol-els-secrets-dandorra/video/6093770/

Quin paper hi van tenir la "policia patriòtica" i l'operació Catalunya? - "Pujol: els secrets d'Andorra"

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/30-minuts/quin-paper-va-tenir-la-policia-patriotica-i-loperacio-catalunya-pujol-els-secrets-dandorra/video/6093991/

tv3.cat/30minuts

facebook.com/30minuts

twitter.com/30minuts

Anar al contingut