Dilluns, a les 21.55

"Promeses", a "Xoc d'anhels 1918-1939"

Dilluns, a les 21.55, al 33, el sisè capítol de "Xoc d'anhels 1918-1939", una coproducció internacional de vuit capítols que narra la història real d'homes, dones i nens que van viure el final de la Primera Guerra Mundial amb la il·lusió d'un nou futur més esperançador.

Cap. 6: Promeses

En les últimes eleccions alemanyes, Hans Beimler és elegit diputat comunista, però després de l'incendi al Parlament, tots els dirigents d'aquest partit són perseguits i empresonats pel règim de Hitler. Les SA contribueixen a fer la purga necessària per assolir un estat pur, però les maneres no convencen Rudolf Höss, que s'inclina per unes SS aparentment més centrades. La ideologia hitleriana té completament captivada la filla d'un baronet anglès, Unity Mitford, que farà els possibles per viatjar a Alemanya i conèixer el Führer en persona. Qui també acabarà relacionant-se amb Hitler, a contracor, serà l'estrella de cine Pola Negri després que la crisi econòmica i l'aparició del cine parlat la deixin sense cap altra opció.

"Xoc d'anhels 1918-1939", una producció internacional

11 de novembre del 1918. Finalment, ha acabat la Gran Guerra. Comença una nova era. Enmig del dol, la decepció i les pors neixen nous somnis i esperances, però també un nou odi…

"Xoc d'anhels 1918-1939" narra, durant 8 capítols, la història real d'homes, dones i nens que van viure el final de la Primera Guerra Mundial el 1918 amb la il·lusió d'un nou futur més esperançador. Entre ells, hi ha la jove soldat russa Marina Iurlova, l'actriu polonesa Pola Negri i el mariner alemany Hans Beimler.

A Europa, l'any 1918 marca l'inici d'un viatge a la incertesa. El món està en ruïnes i la pau propicia l'aparició de noves idees, noves esperances i nous projectes de societat. La visió d'una Europa pacífica i democràtica, tanmateix, contrasta d'entrada amb dues utopies molt més poderoses: el comunisme i el feixisme.

És de la guerra d'aquestes tres ideologies, del somni d'un món millor i més just, que parla aquesta sèrie televisiva, sempre a partir d'històries individuals tretes de diaris personals, cartes i memòries. Els protagonistes donaran vida a la història d'Europa amb totes les seves contradiccions mitjançant els seus somnis i pors, les seves passions i les seves decisions.

Una sèrie creada per Jan Peter i Frédéric Goupil i Jean-Louis Schlesser, i dirigida per Jan Peter i Frédéric Goupil (director també de "Les Revenants").

"Xoc d'anhels 1918-1939" és una coproducció internacional de LOOKSfilm (Gunnar Dedio), Grup IRIS (Nicolas Steil), Les Films d'Ici (Serge Lalou) amb Fortis Imaginatio per a ARTE i SWR, així com NDR, WDR, RBB, ORF, CT, SVT, TVP, Toute l'Histoire, YLE, BBC Alba, Radio Canada, NRK, DR, amb el suport de Film Fund Luxembourg, MDM, MFG, Creative Europe, CNC, la Procirep et l'Angoa, CUS , Région Grand Est, DMPA, SACEM, Sofitvciné & Cofinova. 

tv3.cat/33