L'estel de 12 puntes ja corona la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família
L'estel de la Sagrada Familia corona la torre de la Mare de Déu
El dia 8 de desembre

Programació especial per l'encesa de l'estel de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, a TV3 i Catalunya Ràdio

Dimecres, 8 de desembre, la basílica de la Sagrada Família inaugurarà la torre de la Mare de Déu, coronada per un estel lluminós, que canviarà el perfil de Barcelona. Per commemorar aquest esdeveniment de ressò internacional, s'han programat tot un seguit d'actes que seran seguits ben de prop pels mitjans de la CCMA. TV3 en farà la transmissió i n'oferirà el senyal a tot el món, i Catalunya Ràdio en farà un ampli seguiment durant tot el dia.     

La inauguració de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, amb l'encesa de l'estel lluminós al capdamunt, és un esdeveniment internacional, del qual TV3 i Catalunya Ràdio es faran ressò durant tot el dia de la Immaculada Concepció. L'acte central serà a la tarda, després de l'eucaristia oficiada pel cardenal Joan Josep Omella i Omella, arquebisbe de Barcelona, amb la benedicció de la torre i l'encesa de l'estel, símbol d'un nou cicle de llum i esperança.

El programa d'actes començarà al matí amb un cerimonial de la cultura popular a dins de la basílica i una ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona a l'entorn del recinte. A la tarda, a les 18.00, hi haurà l'acte litúrgic, presidit per l'arquebisbe de Barcelona, en què s'estrenarà la composició amb els arranjaments de Marc Timón de la peça "Magnificat", en homenatge a la Mare de Déu, que serà interpretada per l'Orfeó Català i un conjunt instrumental de metall i percussió, acompanyats per l'orgue.

Tot seguit, cap a les 19.15, s'inaugurarà la torre de la Mare de Déu i s'encendrà l'estel de vidre dotze puntes que la corona. Aquest acte serà transmès per TV3, que a partir de les 19.00 començarà el programa especial "Neix un nou estel" i oferirà el senyal internacional del directe als mitjans que ho demanin, tant per a l'emissió per televisió com per internet, per a tot el món.

Presentat per Núria Solé, l'acte inaugural s'emmarca en una emissió especial produïda  pel departament de Programes Culturals de TV3, que posarà un desplegament de deu càmeres amb els equips respectius al servei de l'esdeveniment. Durant l'acte, el cardenal Joan Josep Omella farà la benedicció de la torre, que s'il·luminarà fins a arribar a l'estel, amb l'acompanyament del cor de l'Orfeó Català i un conjunt instrumental, sota la direcció de Marc Timón. Amb les imatges espectaculars de la basílica il·luminada, es clourà la transmissió de l'acte inaugural.

Catalunya Ràdio també prepara continguts especials sobre la inauguració i farà un seguiment dels actes programats a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Laura Rosel. El magazín farà especial atenció al cerimonial de la cultura popular amb Quim Rutllant, realitzador del programa "Mans". Durant tot el dia, els Serveis Informatius oferiran una cobertura àmplia tant als butlletins com als informatius i a Catalunya Informació. Prèviament, aquest diumenge, al programa "Paraules de vida", Emili Pacheco ha entrevistat Jordi Faulí, arquitecte de la Junta Constructora de la Sagrada Família.

El programa "Signes dels temps", amb Montserrat Esteve, també prepara una edició especial dedicada al Temple Expiatori de la Sagrada Família, que s'emetrà el diumenge 12 de desembre, a les 11.30, a TV3. Aquest programa recollirà tots els actes del dia de la inauguració de la torre i de l'encesa de l'estel. I amb Xavier Martínez, director de la Junta Constructora de la Sagrada Família, i Marta Otzet, directora de Cultura i Acció Social i Educativa de la Sagrada Família, parlarà de com encara el futur el temple, de temes socials i culturals que hi estan vinculats i de l'arquitectura d'Antoni Gaudí.

 

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut