S'estrena l'espot de La Marató

Avui, a les 21.45, dins del "Telenotícies vespre", s'estrena l'espot de sensibilització de La Marató 2017, que es farà el diumenge 17 de desembre. Aquest any trasllada l'espectador a 1926 per explicar com la punxada d'una rosa desencadena una infecció que acaba amb la vida del poeta austrohongarès Rainer Maria Rilke. Gravat als voltants de Tavertet, la ficció posa de manifest que la investigació pot canviar la història i salvar vides.

La 26a edició de La Marató de TV3 es farà el diumenge 17 de desembre i estarà dedicada a un grup de malalties que causen una de cada tres morts al món i que, segons els experts, es convertiran en un greu problema de salut pública.

Les malalties infeccioses són causades per la invasió o proliferació de microorganismes que es multipliquen en el cos humà fins a perjudicar-lo. Poden afectar l'aparell digestiu, el respiratori, el reproductor, l'immunològic, el nerviós, la pell i, en alguns casos, tot el cos. Les malalties infeccioses poden ser causades per virus, per bacteris, per protozous o per fongs. Les més habituals són les provocades pels virus –l'hepatitis i la sida són les més greus– i pels bacteris, com la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi.

La investigació pot canviar la història

Any 1926. La punxada d'una rosa desencadena una infecció que acaba amb la vida del poeta austrohongarès Rainer Maria Rilke. Pot semblar una situació molt llunyana, però els experts en malalties infeccioses afirmen que actualment ens trobem en un context similar al de principis del segle XX, abans del descobriment de la penicil·lina: hi ha pacients que moren perquè la resistència als antibiòtics fa intractables infeccions que es consideraven superades. Només la recerca té la clau per trobar nous tractaments i salvar vides.

Fitxa tècnica

Responsable de campanya: Ogilvy Barcelona

Productora: Oxígeno

Realitzador: Carles Lázaro

Director executiu creatiu: Camil Roca 

Intèrprets: Santi Serra (Rilke) i Clàudia Cos (noia)

Director creatiu: Germán Milanesi

Directors d'art: Boris Puyana; Sergio Eransus

Directora de comptes: Bea Carreño

Producer: Dani Enguix

Il·lustrador: Marc Torices

So: Oído 

Postproducció: Enefecto 3.

Locutor: Pere Molina

Músic: Xarim Aresté

 

Espot de la Marató de TV3 per a les malalties infeccioses:

ccma.cat/tv3/alacarta/la-marato-de-tv3/espot-de-la-marato-2017/video/5701013/

 

tv3.cat/marato

facebook.com/lamarato

twitter.com/la_marato

 

#CanviaLaHistòria

Anar al contingut