"Primera línia" i "El suplement", guardonats amb el Premi Civisme que atorga el Departament d'Afers Socials

Els programes "Primera línia", de TV3, i "El suplement", de Catalunya Ràdio, han estat guardonats amb el XXV Premi Civisme als mitjans de comunicació, que atorga el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya

Programa de TV3 "Primera línia"
Programa de TV3 "Primera línia"

"Primera línia", produït pel Departament de Nous Formats de TV3, ha estat guardonat amb el Premi Civisme als mitjans de comunicació en la modalitat televisió. El programa, que es va emetre durant el temps de confinament, va recollir el testimoni de centenars de persones que van viure la lluita contra la pandèmia en primera línia.

En un primer moment, el programa va donar el protagonisme al personal sanitari i de serveis bàsics, actiu en primera línia quan la resta de la població vivia confinada, i també als qui patien directament la malaltia, pacients i familiars. Més endavant, les víctimes de l'emergència social revelada per la pandèmia, aquells que van perdre-ho tot i els que hi treballaven des de la solidaritat, van ser els protagonistes de diversos capítols.

El programa també va dedicar episodis monogràfics a mestres i alumnes, protagonistes d'un curs educatiu trasbalsat pel confinament; va explorar les conseqüències psicològiques i emocionals de la tragèdia viscuda per tanta gent, i va buscar l'experiència dels qui van superar la malaltia i la de les persones més grans, que n'han estat víctimes amb especial crueltat.

"Primera línia" va tenir una molt bona acollida i va aconseguir un èxit de participació. Va rebre gairebé 4.000 vídeos gravats pels seus protagonistes. Un material ple d'emoció i immediatesa amb el qual es van emetre més de 150 històries narrades en primera persona des del cor mateix dels fets. Durant tots els dies d'emissió va aconseguir resultats que el situaven al capdavant de l'audiència després dels informatius diaris.

Roger Escapa
 

"El suplement" trenca tabus

Per la seva banda, "El suplement" ha estat guardonat amb el XXV Premi Civisme als mitjans de comunicació, modalitat ràdio, pel reportatge "Suïcidi: el gran tabú", emès el 18 de gener de 2020.

La majoria de les persones que fan un intent de suïcidi, 19 de cada 20 persones, sobreviuen. El programa dels caps de setmana de Catalunya Ràdio va fer un ampli reportatge per entrevistar persones que havien superat una situació tan difícil com aquesta.

Testimonis de primera mà per conèixer la que ja es considera la primera causa de mort prematura entre els joves catalans. Què porta una persona a voler acabar amb la seva vida? Per què no se'n parla? Trencar un tabú que no ajuda gens a resoldre aquest problema social va ser la clau del reportatge preparat per l'equip que lidera Roger Escapa.

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut