Presentació de la segona temporada de "L'ofici de viure": altres maneres de pensar i viure

Aquest vespre s'ha presentat a la Sala Cambró del Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona, la segona temporada del programa de TV3 "L'ofici de viure". L'estrena serà el 23 de febrer a les 23.35

El programa torna a TV3 després de la bona acollida de la primera temporada, amb capítols que van aconseguir liderar l'audiència durant l'emissió i, després, a internet. "L'ofici de viure", dirigit i presentat per Gaspar Hernàndez, una producció de TV3 amb la col·laboració d'Incís Films, mostra altres maneres de pensar i de viure. Ho fa des de la teoria i la pràctica, i els entrevistats sovint parlen en primera persona des la pròpia experiència.

A l'acte han assistit Vicent Sanchis, director de TV3; Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio; Guillem Carol, productor executiu, i Gaspar Hernàndez, director i presentador del programa.

El director de TV3 ha començat explicant que "des de TV3 es va decidir fer el programa, a banda de perquè funcionava molt bé, perquè necessitàvem un espai de tranquil·litat, de sentit comú, de seny i de reflexió. Gent que explica coses molt importants. Necessitem propostes per TV3 que funcionin i aquest programa és un encert. Es un servei públic, perquè busca que ens ajudem entre tots plegats, i a més té una bona audiència. Aquesta segona temporada porta canvis, tot i que la formula era la que esperàvem, serietat, reflexió i ajudar a solucionar el sentiment de la por, que és el que més persones senten ara mateix".

Després ha estat el torn de Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, que ha recordat que "la versió radiofònica fa catorze anys que s'emet i és un dels programes líders de la ràdio catalana a internet". També ha expressat la seva il·lusió per ser en aquesta presentació. "Aquest és un altre programa que fa el salt de la ràdio a la televisió, perquè entre nosaltres hi ha acord, coincidència i anem a una. I això ens beneficia a tots. Són continguts 360 graus i també tenen un gran èxit a internet, com ho demostren les dades digitals". Ha acabat recordat que "amb catorze anys d'història a Catalunya Ràdio, el programa té un contingut molt consolidat".  

Guillem Carol, el productor executiu ha començat donant les gràcies "a TV3 per l'aposta i també al Gaspar perquè des de que li vam plantejar el projecte ens ho ha fet tot molt fàcil. També un agraïment a tot l'equip, perquè el projecte ens il·lusiona i ens el creiem, és un equip molt jove i amb moltes ganes".

I finalment ha estat Gaspar Hernàndez qui ha volgut agrair la confiança a les direccions de TV3 i Catalunya Ràdio. Ha destacat que "hem treballat amb creativitat i llibertat i aquesta segona temporada hem fet un pas endavant. Ara el programa és més àgil, amb més ritme, més dinàmic i amb més entreteniment. Hem incorporat el sentit de l'humor, i estic encantat de riure de mi mateix". També ha explicat que es tracta d'un programa atemporal, "en què s'explica com afrontar la ràbia, l'ansietat, l'estrès o la depressió. Volem oferir eines per alleujar tot això, perquè la societat occidental no és més feliç avui que fa 20 anys. Des de la televisió publica volem donar eines per viure millor i ho fem amb els millors especialistes del país, sense ells no hi hauria programa." I ha acabat afirmant que "l'estat d'ànim és la nostra responsabilitat i depèn de nosaltres en la majoria dels casos".

Una vegada acabats els parlaments, s'ha pogut veure el primer capítol d'aquesta segona temporada, titulat "L'efecte actitud", que explora com cultivar l'actitud per viure millor cada dia, però també per afrontar situacions doloroses, com la pèrdua d'un familiar en un accident com el de Germanwings.

tv3.cat/ofici

Anar al contingut