D'esquerra a dreta: Anna Cervera, productora del documental; Jordi Homs, realitzador del documental i productor executiu de Lemure; Sílvia Pairó, productora executiva del Departament de Documentals de TV3; David Bassa, cap de Departament de Documentals de TV3; Jordi Sanromà, director del documental, i Joan Pavón, Ricard Belis, Montse Armengou i Dani Barea, productor, realitzador, directora i productor del "Sense ficció", respectivament.

Preestrena d'"El Jueves, 46 anys tocant els nassos", gairebé mig segle de crítica mordaç i animada

Ahir, es va fer la preestrena d'"El Jueves, 46 anys tocant els nassos", una producció de TV3 produïda per Lemure que s'estrenarà al "Sense ficció" el dimarts, 4 de juliol, a les 22.05

La preestrena del documental "El Jueves, 46 anys tocant els nassos", ahir, als cinemes Verdi de Barcelona, va ser tot un èxit. L'acte va comptar amb l'assistència dels principals ninotaires de la revista satírica i dels seus fundadors, com José Ilario, Jaume Capdevila –Kap-, Jose Luís Martín, Mayte Quílez, Óscar Nebreda, Albert Monteys o Joaquim Aubert –Kim, entre d'altres; de l'equip del "Sense ficció"; de l'equip del documental, i d'altres personalitats, com l'expresident de la Generalitat, José Montilla, o Enric Marin, expresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audovisuals.

"El Jueves: 46 anys tocant els nassos" és un recorregut per la crítica mordaç, satírica i estripada del setmanari d'humor gràfic més longeu d'Espanya, dels seus dibuixants i dels seus principals personatges de còmic.

El director i el realitzador del documental, Jordi Sanromà i Jordi Homs, van reivindicar l'humor i la crítica mordaç que han definit El Jueves durant gairebé mig segle. "És un projecte que ve de molt lluny. El perseguíem des de fa molts anys i hem sigut molt tossuts", va explicar Sanromà. I Òscar Nebreda, un dels ninotaires més reconeguts de la revista, remarcava que "en males condicions, però hem arribat." I afegia que "si vols saber la història real d'Espanya, no vagis a l'hemeroteca dels diaris ni les revistes 'serioses', ves a la d'El Jueves. Nosaltres no teníem amo, i això ens ha fet lliures."

El realitzador Jordi Homs va avançar que "al documental hi surt la família reial", un advertiment que va ser molt celebrat entre el públic.

Sobre el documental, la directora del "Sense Ficció", Montse Armengou, va dir que "ha aconseguit plasmar el talent i la valentia dels fundadors i dels ninotaires de la revista satírica més longeva d'Europa." I va afegir que des del programa estan encantades que aquest sigui, precisament, el documental que posarà punt final a aquesta temporada del "Sense ficció".

El documental, que s'estrenarà dimarts vinent, a les 22.05, és un viatge en el temps per recordar els inicis de la revista que ha sobreviscut 46 anys tocant els nassos al poder de totes les formes possibles.

tv3.cat/senseficcio

#ElJuevesTV3

facebook.com/senseficcio
twitter.com/senseficcio

Anar al contingut